Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa11 gener 20211 min read

Bons per a les pimes: un fons de subvencions de fins a vint milions d’euros per ajudar les pimes a treure el màxim rendiment dels seus actius de propietat intel·lectual

Des d’avui, les petites i mitjanes empreses (pimes) poden sol·licitar finançament en el marc d’un nou programa de subvencions que compta amb vint milions d’euros per ajudar les empreses de la UE a aprofitar més bé els drets de propietat intel·lectual. El fons per a pimes «Ideas Powered for Business» compta amb el suport de la Comissió i de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) i té com a objectiu ajudar les empreses a desenvolupar les seves estratègies i protegir els seus drets en matèria de propietat intel·lectual tant a nivell nacional com de la UE.

«La pandèmia de coronavirus ha afectat moltíssim les pimes. Volem ajudar-les a treure rendiment de les seves innovacions i de la seva creativitat perquè es puguin recuperar més fàcilment», ha declarat avui el comissari del Mercat Interior, Thierry Breton.

El nou programa ofereix ajuda financera de fins a 1 500 euros per empresa en forma de reemborsament del cost dels serveis d’IP Scan (diagnòstic previ de la propietat intel·lectual) i les sol·licituds de marques, dibuixos o models. Hi poden accedir totes les empreses de la UE que s’ajustin a la definició oficial de pime. El fons obre avui mateix el primer dels cinc períodes de sol·licitud que hi haurà al llarg del 2021. Aquest nou programa, que també rep el nom d’«IP Voucher», és la primera acció clau del Pla d’acció sobre la propietat intel·lectual i industrial que la Comissió va publicar al novembre del 2020. Podeu consultar la informació corresponent als requisits, els terminis i d’altres aspectes relacionats amb el programa aquí.

Detalls

Data de publicació
11 gener 2021