Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article2 novembre 20213 min read

Canyelles crea les bases per a la futura biblioteca europea per a joves en el programa Net-Med Bridge of Books

El projecte, subvencionat per la UE, s’emmarca en el programa Europa amb els Ciutadans 

Programa finançat amb fons europeus

Les delegacions dels diferents països europeua participants al programa han treballat durant tota la setmana plegades per crear les bases de la futura Biblioteca Europea de Joves, que tindrà seu a Canyelles. Durant tota la setmana han participat en seminaris, conferències, xerrades, visites, taules rodones i en activitats diverses d'intercanvi cultural.

En la primera jornada han conegut de primera mà la iniciativa del Bibliobús El Castellot que ha visitat expressament el municipi de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. També, sobre aquesta xarxa els ha parlat la directora de la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges. I han visitat les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú.

En un dels actes centrals, cada un dels socis del projecte han lliurat les seves primeres aportacions literàries a la futura biblioteca de joves. En el marc de les jornades, a més, s'ha presentat el Primer Concurs de Literatura Juvenil, en què participaran tots els socis del projecte, entre altres accions.

Durant tots els dies de la trobada, d'altra banda,  l'Espai Coworking ha acollit l'exposició 'El arte de contar con las imágenes' de Maurizio Quarello. Una aportació de l'Associació Lughenè, sòcia del projecte.

Projecte NET-MED

L’Ajuntament de Canyelles lidera el projecte europeu d’agermanament ‘NET-MED. Bridge of Books’, emmarcat en el programa Europa amb els Ciutadans (Europe for Citizens), amb què es crearà una biblioteca europea per a joves, que tindrà seu a Canyelles.

El projecte ‘NET-MED. Bridge of Books’ uneix municipis de cinc països europeus: Espanya (Canyelles i Olesa de Bonesvalls), Croàcia (Pazin), Bòsnia Hercegovina (Kresevo), Itàlia (Seneghe i Castelvecchio Subequo) i Portugal (Manteigas).

Canyelles, líder del projecte, representa el punt central del fil conductor d’aquesta connexió i també el municipi en què es desenvoluparan totes les activitats de la xarxa ‘NET-MED’ del 17 al 24 d'octubre.

En aquest període representants tècnics dels socis participants s'hi estan a Canyelles desenvolupant diverses activitats, seminaris i accions conjuntes.

L'objectiu del projecte és fomentar l'intercanvi cultural entre els joves dels diferents països perquè puguin entendre la importància del diàleg en la solució de conflictes i considerar les diferències culturals a Europa com un valor afegit i no un obstacle al creixement cultural i econòmic europeu. Un pont que contribuirà a l'enfortiment de la ciutadania europea en els petits pobles, on la cohesió social de les comunitats i l'esperit de mútua ajuda són exemples per a la societat civil europea. 

“NET-MED. Bridge of books” serà l'ocasió per crear una connexió estable entre les Institucions i els centres culturals dels cinc països involucrats en el projecte, debatre amb les associacions juvenils i presentar la creació a Canyelles del  projecte “Biblioteca Europea per a Joves”. 

Finalment, el projecte “NET-MED. Bridge of books” permetrà un contacte estable entre les biblioteques per a agilitar els nois en la lectura de llibres internacionals i l'intercanvi de coneixements literaris entre aquests. 

 

Programa Europa amb els ciutadans

El programa Europa amb els Ciutadans del qual Canyelles en forma part té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE. 

Podeu consultar aquí el programa d'activitats de les delegacions europees participants.

Detalls

Data de publicació
2 novembre 2021