Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article24 febrer 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Comunicat de premsa de la presidenta Von der Leyen sobre l'agressió de Rússia contra Ucraïna

Declaració von der Leyen

A primera hora del matí, les tropes russes han envaït Ucraïna, un país lliure i sobirà. Un cop més, al centre d'Europa, dones, homes i nens innocents moren o temen per la seva vida. Condemnem aquest atac bàrbar i els arguments cínics invocats per justificar-lo.

El president Putin és qui està fent tornar la guerra a Europa. En aquestes hores fosques, la Unió Europea i la seva gent estan al costat d'Ucraïna i la seva gent. Som davant d'un acte d'agressió sense precedents dels dirigents russos contra un país sobirà i independent. L'objectiu de Rússia no és només el Donbass, l'objectiu no és només Ucraïna, l'objectiu és l'estabilitat d’Europa i l’ordre internacional de pau en conjunt. I exigirem responsabilitats al president Putin per això.

Al llarg del dia d’avui, presentarem als dirigents europeus un paquet de sancions massives i selectives perquè l'aprovin. Amb aquest paquet, actuarem sobre sectors estratègics de l'economia russa i els bloquejarem l'accés a tecnologies i mercats clau per a Rússia. Debilitarem la base econòmica de Rússia i la seva capacitat de modernització. I, a més, congelarem els actius russos a la Unió Europea i aturarem l'accés dels bancs russos als mercats financers europeus. Igual que amb el primer paquet de sancions, estem estretament alineats amb els nostres socis i aliats: els Estats Units, el Regne Unit i el Canadà, però també, per exemple, el Japó i Austràlia. Aquestes sancions estan dissenyades per afectar greument els interessos del Kremlin i la seva capacitat de finançar la guerra.

I sabem que hi ha milions de russos que no volen la guerra. El president Putin està intentant tornar als temps de l'imperi rus. Però en fer-ho, està posant en risc el futur del poble rus. Demano a Rússia que aturi immediatament la violència i que retiri les seves tropes del territori d'Ucraïna. No deixarem que el president Putin ensorri l’arquitectura de seguretat que ha donat pau i estabilitat a Europa durant moltes dècades. No permetrem que el president Putin substitueixi l'estat de dret per l'estat de la força i la crueltat. No hauria de subestimar la determinació i la força de les nostres democràcies.

La història ha demostrat que les societats i les aliances basades en la confiança i la llibertat són resilients i reeixides. I això és exactament el que fa por als autòcrates. La Unió Europea està amb Ucraïna i el seu poble. Els seguirem donant suport. Ucraïna prevaldrà.

Detalls

Data de publicació
24 febrer 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona