Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa31 agost 2021Brussels4 min read

Coronavirus: el 70 % de la població adulta de la UE està totalment vacunada

Avui la UE ha assolit una fita cabdal: el 70 % de la població adulta ha estat completament vacunada. En total, més de 256 milions d’adults a la UE han rebut la pauta completa de vacunació. Fa set setmanes, abans del previst, la Comissió ja va aconseguir el seu objectiu quant al subministrament de vacunes: proporcionar-ne als estats membres, abans de finals de juliol, dosis suficients per vacunar totalment el 70 % de la població adulta de la UE.

«La vacunació completa del 70 % dels adults de la UE ara ja, a l’agost, és una gran fita. L’estratègia de la UE d’avançar tots junts està donant fruits i ha fet que Europa se situï a l’avantguarda en la lluita contra la covid-19. No obstant, la pandèmia encara no ha acabat: hem de continuar plantant-li cara. Faig una crida perquè tothom que pugui vacunar-se ho faci. D’altra banda, també cal que ajudem la resta del món a vacunar-se. Europa continuarà donant suport als seus socis per fer-ho possible, especialment als països d’ingressos baixos i mitjans», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

«Em complau molt que avui haguem assolit el nostre objectiu de vacunar el 70 % dels adults de la UE abans no hagi acabat l’estiu. Ha estat una fita col·lectiva de la UE i els seus estats membres que demostra el que podem aconseguir quan treballem braç a braç, de forma solidària i coordinada. Els nostres esforços perquè el percentatge de vacunats a tota la UE continuï augmentant no decauran. Mantindrem la nostra ajuda, especialment als estats membres que encara pateixen dificultats. Cal que tanquem la bretxa pel que fa a la immunitat i també la porta a les noves variants, i per fer-ho, les vacunes han de guanyar la cursa a les variants», ha declarat avui també la comissària de Salut, Stella Kyriakides.

Cooperació i solidaritat mundials

La vacunació ràpida i completa de tots els grups de població destinataris, tant a Europa com a la resta del món, és fonamental per controlar les conseqüències de la pandèmia. La UE ha liderat la resposta multilateral i ha exportat aproximadament la meitat de les vacunes produïdes a Europa a altres països del món, això és el mateix nombre de vacunes que ha subministrat a la seva ciutadania. Equip Europa ha aportat prop de 3 000 milions d’euros al mecanisme COVAX per ajudar a garantir el subministrament de com a mínim 1 800 milions de dosis per a 92 països de renda baixa i mitjana. Actualment, el mecanisme COVAX ha entregat més de 200 milions de dosis a 138 països.

A més, com a part dels esforços de la UE en aquest sentit, Equip Europa té per objectiu compartir, fins a finals del 2021, com a mínim 200 dosis de vacunes més, obtingudes gràcies als acords de compra anticipada de la UE amb països de renda baixa i mitjana, concretament per mitjà del mecanisme COVAX. 

Ens preparem per a les noves variants

A causa de l’amenaça de les noves variants, cal que continuem garantint que hi hagi suficients vacunes disponibles, incloent-hi les vacunes adaptades, també durant els anys vinents. Per aquest motiu, el passat 20 de maig, la Comissió va signar un nou contracte amb BioNTech-Pfizer que preveu l’entrega de 1 800 milions de dosis de vacunes entre finals d’aquest any i el 2023. Aquesta ha estat també la raó per la qual la Comissió ha fet servir l’opció d’obtenir 150 milions de dosis del segon contracte amb Moderna. Per fomentar l’accés mundial i just a les vacunes arreu del món, els estats membres poden revendre o fer donació de dosis a països de fora de la Unió que en necessitin, o també fer servir el mecanisme COVAX. A més, en el futur es podrien signar nous contractes. Aquestes mesures són una assegurança comuna de la UE contra futures onades de contagis de covid-19.

Rerefons

Una vacuna segura i efectiva és la millor opció per vèncer el coronavirus i poder recuperar la nostra vida habitual. La Comissió Europea ha treballat sense descans per obtenir dosis de vacunes potencials i poder compartir-les amb tothom.

Fins ara, la Comissió Europea ha assegurat el subministrament de fins a 4 600 milions de dosis de vacunes contra la covid-19, i actualment s’estan negociant dosis addicionals. La Comissió també col·labora amb la indústria per intensificar la capacitat de producció de vacunes.

Alhora, la Comissió ha començat a treballar per fer front a les noves variants, amb l’objectiu de desenvolupar i produir ràpidament vacunes eficaces contra aquestes variants a gran escala. La Incubadora HERA també ajuda a combatre aquesta amenaça.

Més informació

Vacunes de covid-19 segures per als europeus

Preguntes i respostes sobre la vacunació contra la covid-19 a la UE

Resposta mundial al coronavirus

Estratègia de vacunació de la UE

Detalls

Data de publicació
31 agost 2021
Lloc
Brussels