Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa4 maig 20211 min read

Coronavirus: la Comissió proposa alleujar les restriccions als viatges no essencials cap a la UE, alhora que actua contra les noves variants amb el nou mecanisme de «fre

Brussel·les, 4 de maig de 2021

Avui la Comissió proposa que els estats membres alleugin les restriccions actuals pel que fa als viatges no essencials cap a la UE, tenint en compte l’avanç de les campanyes de vacunació i els darrers esdeveniments de la situació epidemiològica arreu del món.

La Comissió proposa que es permeti l’entrada a la UE per motius no essencials a tots aquells que hi vinguin de països en una situació epidemiològica bona i també a tothom que hagi rebut la darrera dosi recomanada d’una de les vacunes autoritzades per la UE. Properament s’hi podrien afegir les vacunes que hagin superat el procés per ser incloses a la llista d’ús d’emergència de l’OMS.

A més, d'acord amb l’evolució de la situació epidemiològica a la UE, la Comissió proposa d’augmentar el llindar de casos nous de covid-19 que s’aplica per determinar la llista de països des dels quals es permet viatjar lliurement a la UE; això hauria de permetre el Consell d’ampliar la llista. 

Alhora, cal que seguim ben atents a causa de la presència de noves variants de coronavirus que susciten preocupació. Per aquet motiu, com a mesura de prevenció, la Comissió proposa un nou mecanisme de «fre d’emergència», que es coordinarà a escala de la UE per limitar el risc que aquestes variants arribin a la UE. Això permetrà que els estats membres actuïn ràpidament per limitar els viatges des dels països afectats, només en la mesura que sigui estrictament necessari i durant el temps que calgui per aplicar les mesures sanitàries adients. 

Detalls

Data de publicació
4 maig 2021