Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa18 juny 20211 min read

Defensa de la competència: la Comissió envia un plec de càrrecs a Amazon per l’ús de dades no públiques de venedors independents i obre una segona investigació sobre les

Brussel·les, 10 de novembre de 2020

La Comissió Europea ha informat Amazon del seu dictamen preliminar que l’empresa ha violat la normativa antimonopoli de la UE en falsejar la competència en els mercats de venda al detall en línia. La Comissió retreu a Amazon que faci servir de manera sistemàtica dades comercials no públiques de venedors independents que comercien en el seu mercat en benefici del propi negoci de venda al detall d’Amazon, que competeix directament amb els venedors esmentats.

La Comissió també ha obert una segona investigació formal de defensa de la competència sobre el possible tractament preferencial de les ofertes minoristes de la mateixa Amazon i dels venedors del mercat que empren els serveis logístics i de lliurament d’Amazon.

«Hem de vetllar perquè les plataformes que tenen un paper doble i un fort poder de mercat, com ara Amazon, no falsegin la competència. Les dades sobre l’activitat dels venedors tercers no s’haurien de fer servir en benefici d’Amazon quan aquesta opera com a competidora dels venedors esmentats. Les condicions de competència a la plataforma d’Amazon també han de ser equitatives. Les regles no hi haurien d’afavorir artificialment les ofertes comercials de la mateixa Amazon ni donar avantatge a les ofertes de venedors que se serveixen dels serveis logístics i de lliurament d’Amazon. Amb l’esclat del comerç electrònic, i donat que Amazon és la plataforma líder de comerç electrònic, és important que tots els venedors tinguin un accés equitatiu i sense falsejaments als consumidors en línia», ha declarat avui la vicepresidenta executiva Margrethe Vestager, responsable de Competència.

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

Detalls

Data de publicació
18 juny 2021