Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa15 setembre 20211 min read

Discurs sobre l’estat de la Unió de la presidenta von der Leyen: enfortim l’ànima d’Europa

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui el seu segon discurs sobre l’estat de la Unió davant del Parlament Europeu.

La presidenta ha centrat el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisis del coronavirus i en tot allò que la Unió Europea ha de fer per assolir una recuperació duradora, que ofereixi beneficis a tothom, i que abasti des de la preparació en l’àmbit sanitari i la dimensió social fins al lideratge tecnològic i una unió europea de defensa.

La presidenta von der Leyen ha explicat la manera en què Europa pot garantir una recuperació duradora: preparant-se per afrontar les futures crisis sanitàries —gràcies a l’autoritat HERA—, contribuint a fer que tot el món es vacuni, i assegurant que la recuperació econòmica es mantingui al llarg del temps i beneficiï tothom.

La presidenta també ha posat en relleu la importància de viure d’acord als nostres valors i ha destacat el deure que té Europa a l’hora de prendre cura de la població més vulnerable, defensar la llibertat dels mitjans de comunicació, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar el jovent. Per aquest motiu, ha proposat que el 2022 sigui l’Any europeu de la juventut.

Europa continuarà exercint el seu paper al món parant atenció al bé comú. Així doncs, la presidenta von der Leyen s’ha compromès a continuar treballant per animar els socis mundials a prendre mesures contra el canvi climàtic. A més, arran dels darrers esdeveniments a l’Afganistan, la presidenta ha anunciat que s’oferirà més ajuda humanitària als afganesos i ha explicat com és d’important que Europa desenvolupi les seves pròpies capacitats de defensa.

Aquí podeu trobar el discurs en totes les llengües de la UE.

Aquí teniu disponible una publicació sobre les principals fites que la Comissió von der Leyen ha assolit en el darrer any. 

Podeu trobar més informació en aquest web específic

Detalls

Data de publicació
15 setembre 2021