Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa21 juny 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

El BEI concedeix 100 milions d'euros a l'ICF per finançar pimes i empreses a Catalunya, amb assessorament per a projectes sostenibles.

  • El préstec mobilitzarà un total de 200 milions d’euros de finançament destinat a projectes sostenibles i d’adaptació o mitigació del canvi climàtic de pimes i empreses de capitalització mitjana que operin principalment a Catalunya.
  • L’ICF comptarà a més amb assessorament d’EIB Advisory mitjançant l’innovador programa Green Gateway per a la identificació i la selecció de projectes verds que puguin ser beneficiaris del finançament.

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Institut Català de Finances (ICF) han signat un préstec de 100 milions d’euros en favor de l’ICF per finançar inversions sostenibles i de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Aquest finançament està destinat majoritàriament al segment de pimes, empreses de capitalització mitjana (mid-caps) i autònoms a Catalunya i es preveu que mobilitzi un finançament total de 200 milions d’euros en benefici d’aquest important component del teixit productiu.

El préstec té com a objectiu principal incrementar la competitivitat i donar suport a la transició verda de les pimes i mid-caps catalanes posant especial èmfasi en la reducció de les emissions de CO2, la millora de l’eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Es pretén facilitar el finançament a gran escala de projectes sostenibles de fins a 25 milions d’euros que estiguin vinculats amb la millora de l’eficiència energètica d’edificis, la reducció d’emissions derivades del transport de persones o mercaderies o la producció d’energia renovable, entre d’altres. L’ICF traslladarà les condicions avantatjoses que ofereix el finançament del BEI a les pimes i mid-caps que necessitin finançament per a projectes d’inversió o capital circulant tant a tipus fix com variable.

L’operació també inclou un servei d'assessoria que realitzarà EIB Advisory, l’àrea d'assessoria i consultoria del BEI, a través del seu innovador programa Green Gateway. Es tracta de la primera operació d’assessoria signada a Espanya per una institució financera pública i EIB Advisory.

 

Detalls

Data de publicació
21 juny 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona