Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa18 octubre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

El comissari Schmit assistirà a una conferència i signarà una declaració tripartida sobre l’Any Europeu de les Competències per a la implementació de polítiques eficaces

El comissari d’Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, viatjarà aquest dijous a Barcelona per assistir a la conferència «Les polítiques actives d’ocupació, pilar de l’Any Europeu de les Competències», organitzada per la Presidència espanyola del Consell de la UE.

Entre els participants a l’acte hi ha representants de la UE i de governs nacionals, així com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), l’Organització Internacional del Treball (OIT), la Xarxa Europea de Serveis Públics d’Ocupació, agents socials i empreses. Hi debatran i analitzaran els reptes actuals del mercat de treball i la seva repercussió en les necessitats de competències, així com les mesures que poden aplicar les empreses, els agents socials i els serveis públics d’ocupació per fer front a l’escassetat de mà d’obra i el desajust de competències a Europa.
 

Dijous al matí el comissari Schmit inaugurarà la conferència amb un discurs que subratlla la importància de les polítiques actives de mercat de treball intel·ligents. Més tard es preveu que els agents socials, la Comissió, la Presidència espanyola del Consell de la UE i representants dels governs suec i belga signin una declaració tripartida sobre l’Any Europeu de les Competències en la qual es comprometran a implementar polítiques eficaces en matèria de competències.
 

La conferència es pot seguir en línia a través de la transmissió en directe. A les 12:00 h CEST hi ha programada una roda de premsa amb el comissari Schmit i la vicepresidenta segona i ministra espanyola de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.
 

Després de participar a la conferència, el comissari Schmit es reunirà amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. El comissari també visitarà un projecte de formació professional a Sant Feliu de Llobregat cofinançat pel Fons Social Europeu Plus (FSE+).

Detalls

Data de publicació
18 octubre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona