Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa19 octubre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

El comissari Schmit defensa donar més envergadura a les polítiques actives del mercat de treball

El comissari d’Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, ha viatjat aquest dijous a Barcelona per assistir a la conferència «Les polítiques actives d’ocupació, pilar de l’Any Europeu de les Competències», organitzada per la Presidència espanyola del Consell.

Entre els participants a l’acte hi ha hagut representants de la UE i de governs nacionals, així com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), l’Organització Internacional del Treball (OIT), la Xarxa Europea de Serveis Públics d’Ocupació, agents socials i empreses. S’hi han debatut i analitzat els canvis actuals del mercat de treball i la seva repercussió en les necessitats de competències, així com les mesures que poden aplicar les empreses, els agents socials i els serveis públics d’ocupació per fer front a l’escassetat de mà d’obra i al desajust de competències a Europa.

El comissari Schmit ha inaugurat la conferència amb un discurs en què ha destacat la importància de les polítiques actives de mercat de treball intel·ligents. Schmit ha declarat: «Em congratula veure les polítiques actives del mercat de treball que han posat en marxa els estats membres i els serveis d’ocupació. Les idees hi són, l’impuls i els recursos hi són. Però hi hem de donar més envergadura.»

Un cop acabada la conferència, el comissari ha participat en una roda de premsa juntament amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

Després de la conferència, el comissari ha visitat el Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Sant Feliu de Llobregat, un projecte de formació professional cofinançat pel Fons Social Europeu Plus (FSE+). La formació que ofereix el CIFO està orientada predominantment a persones en situació d’atur (aproximadament el 70 %) i la majoria dels usuaris tenen entre 33 i 55 anys. Schmit ha visitat aquest centre acompanyat pel subdirector d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Miquel Carrión, i el director del CIFO de Sant Feliu, Juan Carlos Gemes. El comissari ha rebut informació sobre la tasca formativa dels CIFO, ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha visitat alguns dels cursos que s’hi imparteixen.

Després d’aquesta visita Schmit s’ha reunit amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Aquest vespre, el comissari Schmit, la Presidència espanyola del Consell de la UE, els representants dels governs suec i belga i agents socials signaran una declaració tripartida sobre l’Any Europeu de les Competències en la qual es comprometen a aplicar polítiques eficaces en matèria de competències.

 

Ndp Schmit
Ndp Schmit 4

 

Ndp Schmit
Ndp Schmit 3

 

Detalls

Data de publicació
19 octubre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona