Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa17 març 2022Representation in Spain – Barcelona

El Consell Europeu de Recerca atorga 632 milions d'euros a investigadors per abordar grans qüestions científiques

El Consell Europeu de Recerca (ERC) ha anunciat avui els guanyadors de l'última ronda de beques de consolidació, destinades a donar suport als investigadors que es troben a la meitat de la seva carrera per establir els seus equips i dur a terme recerca pionera en totes les disciplines científiques. Com a part del programa Horizon Europe de la UE, 313 investigadors rebran uns 632 milions d'euros per explorar una gran varietat de qüestions científiques. Intentaran esbrinar, per exemple, com augmentar la seguretat del programari informàtic, què es pot aprendre de la història de la diplomàcia al sud-est d'Europa, com tractar les arítmies cardíaques o com accelerar la transició a un sistema baix en carboni. Aquesta nova ronda de beques crearà aproximadament 1.900 llocs de treball per a becaris postdoctorals, estudiants de doctorat i altre personal a 189 institucions d'acollida.

 

Entre els 313 investigadors seleccionats n’hi ha set que estan duent a terme els seus projectes en universitats o centres de recerca de Catalunya:

 

  • Isabel Almudi, Universtiat de Barcelona
  • Karim Lekadir, Universitat de Barcelona
  • Umberto Lombardo, Universitat Autònoma de Barcelona
  • Antonio J Peña Monferrer, Barcelona Supercomputing Center
  • Sandro Shelegia, Universitat Pompeu Fabra
  • Alex Taylor, Universitat de Barcelona
  • Sergi Vidal, Centre d’Estudis Demogràfics

 

 

Mariya Gabriel, comissària europea d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha dit: “els resultats d’aquesta ronda d’ajuts de l’ERC són un testimoni de la impressionant excel·lència de la recerca europea. Estic orgullosa que la UE pugui ajudar els millors investigadors a prosperar a Europa. Trobar noves solucions en els camps de l'energia, la salut o les tecnologies digitals només és possible si podem atraure i mantenir el talent científic. Felicitats a tots!” Els investigadors que han rebut ajuts de l’ERC són de 42 nacionalitats diferents i portaran a terme els seus projectes a universitats i centres de recerca de 24 estats membres de la UE i països associats a Horizon Europe. En aquesta darrera convocatòria, 2.652 sol·licitants han presentat propostes i un 12% d'ells rebrà el finançament. Els sol·licitants homes i dones van obtenir el mateix èxit en guanyar les beques. Més informació disponible en aquesta nota de premsa d'ERC.

Detalls

Data de publicació
17 març 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona