Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa20 setembre 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

El programa Erasmus fa 35 anys

Per celebrar el 35è aniversari de l’emblemàtic programa Erasmus+, el dimarts 20 de setembre de 2022 el vicepresident Margaritis Schinas i la comissària Mariya Gabriel es reuniran amb trenta-cinc participants i antics participants d’Erasmus+ i amb representants del grup fundador del programa. L’acte honrarà els èxits d’un programa pel qual d’ençà de la seva creació el 1987 han passat tretze milions de persones.

 

Abans de l’acte, el vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, ha declarat: «Erasmus+ és un exemple d’èxit que fa 35 anys que dura i que ha proporcionat oportunitats que han canviat la vida de milions de persones. No se m’acut cap exemple més bo i més convincent de què vol dir concretament “l’estil de vida europeu”. Tinc moltes ganes de poder parlar amb els participants de les seves experiències i també amb els fundadors del programa, que van sembrar la llavor d’aquest gran programa ara fa més de trenta anys.»

 

La comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: «El programa Erasmus+ és una autèntica història d’èxit europea. Les xifres ho diuen tot: a hores d’ara, gairebé tretze milions de participants han pogut estudiar, treballar o formar-se en un altre país. Cada any més de 600 000 europeus aprofiten les oportunitats que ofereix Erasmus+. I en acabat tots ens diuen el mateix: que el programa els ha canviat la vida. Des que es va crear el 1987, Erasmus+ forma noves generacions d’europeus educats, formats i compromesos que estan connectats per sobre de les fronteres. I això és sens dubte un motiu de celebració.»  

Podeu trobar la nota de premsa sencera aquí

Detalls

Data de publicació
20 setembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona