Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article22 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Els joves opinen sobre la Unió Europea

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona va organitzar un debat entre joves per analitzar el discurs del SOTEU 2023.

Debat amb joves - BANNER

La segona setmana de setembre està assenyalada al calendari de la Unió Europea. És en aquestes dates que cada any té lloc el discurs sobre l’estat de la Unió, en el qual el president o presidenta de la Comissió presenta davant del Parlament Europeu les prioritats i les accions clau per l'any següent. El discurs, conegut com a SOTEU per les sigles en anglès, marca l’arrencada del curs polític europeu.

El passat 13 de setembre la presidenta Úrsula von der Leyen va pronunciat el darrer discurs sobre l’estat de la Unió de la legislatura i hi va exposar la seva visió i els seus objectius per a la UE.

Enguany, la Representació de Barcelona ha volgut escoltar les opinions dels joves sobre el discurs de l'estat de la Unió de la presidenta Von der Leyen. Per això, va organitzar un debat entre joves on hi van participar representants d’organitzacions no governamentals, estudiants i experts en temes europeus i internacionals. 

Debat soteu

 

A l’acte hi van participar Ada Font, membre de Joves Europeus Federalistes de Catalunya, Viviane Ogou, presidenta de Puerta de África i delegada del Consell de Joventut de Barcelona al Caucus Jove i Maria Serra, ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima. El moderador va ser Eudald Espluga, filòsof, escriptor i periodista cultural.

El debat va abordar temes fonamentals per al futur de la UE com l’emergència climàtica i el pacte verd europeu, les relacions internacionals i la guerra d'Ucraïna .

Una altre dels temes destacats va ser el de les properes eleccions al Parlament Europeu, la primavera de 2024. La participació activa dels joves en aquestes eleccions és essencial per assegurar una representació democràtica i inclusiva.

Altres temes que es van parlar durant el debat van ser la mobilitat i el transport, qüestions que afecten la vida quotidiana dels ciutadans europeus, especialment els joves.

Tots els ponents van coincidir amb la idea de tenir més representants polítics europeus joves, per tal d’ajudar a connectar la  UE amb la joventut i afavorir la seva participació activa en les properes eleccions.

Recupera els millors moments del debat:

 

Entrevista als ponents i assistents del debat:

 

El debat s’ha pogut seguir en línia a través de les nostres xarxes socials.

Descobreix més informació sobre el SOTEU

 

Detalls

Data de publicació
22 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona