El seu treball “Economia sostenible: el valor compartit com a estratègia empresarial” ha resultat el guanyador en la segona edició d’aquests premis organitzats per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa. La seva recerca, que combina una anàlisi teòrica rigorosa amb propostes pràctiques i viables, fa ressonar la veu dels joves en la discussió sobre la sostenibilitat econòmica.
L’acte de lliurament del Premi Europa va aplegar a la seu de la Comissió Europea a Barcelona joves dedicats i apassionats. El premi, que promou el coneixement i l'interès dels joves per la Unió Europea, també va reconèixer el treball de l’alumne Luís Martin de l’Escola Súnion de Barcelona amb un accèssit. El seu treball “L’extrema dreta 2.0. Què és? Quina influència té a la societat i com es pot combatre?” explora el naixement i l’evolució de l’extrema dreta a Europa. Ambdós joves van participar en un debat sobre el paper dels joves a Europa en el qual es van tractar diferents temàtiques, des de l’economia sostenible a l’extrema dreta, passant per la participació jove a la vida democràtica i les pròximes eleccions al Parlament Europeu.
El premi no només reconeix la recerca acadèmica excepcional, sinó que també celebra la implicació personal dels estudiants en els assumptes europeus. A més del reconeixement, Ariadna rebrà 700 euros i l'oportunitat de viatjar a Brussel·les per conèixer les institucions europees juntament amb els dos accèssits. Els dos accèssits han sigut lliurats a Luís Martín Miguel de l’Escola Súnion de Barcelona, pel seu treball “L’extrema dreta 2.0. Què és? Quina influència té a la societat i com es pot combatre?” i a Pol Morales Borràs de l’Institut Mercè Rodoreda de l’Hospitalet de Llobregat, pel treball de recerca “An approximation to Brexit in Northern Ireland”.
Premi Europa Jove:
Organitzat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa, el Premi Europa Jove busca fomentar la participació juvenil en les qüestions europees. Al reconèixer la importància de la veu dels joves en la formació del futur d'Europa, aquest premi destaca el potencial i la promesa de la pròxima generació de ciutadans europeus i actua com una plataforma perquè puguin expressar les seves idees i perspectives sobre la UE. En aquesta tercera edició, s'han rebut 51 treballs d’alumnes de 43 centres, demostrant l'entusiasme i l'interès dels joves en els temes relacionats amb la UE.
Descobreix tots els treballs guardonats de la segona edició del Premi Europa Jove.
Detalls
- Data de publicació
- 10 juliol 2023
- Autor
- Representation in Spain – Barcelona