Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article23 febrer 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

"Europa sobre el terreny": Inauguració del cicle que destaca l'impacte de les polítiques de la UE en la vida quotidiana

“Europa sobre el terreny”

Aquest dijous la conselleria d’Acció Exterior i de la Unió Europea va inaugurar el cicle “Europa sobre el terreny”, una iniciativa del Govern per destacar l’impacte de les polítiques de la Unió Europea al dia a dia de la ciutadania amb eines com els fons europeus. Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va participar en la inauguració que va tenir lloc a Vilafranca del Penedès i va destacar la importància estratègica del sector vitivinícola per a Catalunya i Europa.

Manuel Szpairo es congratula de la iniciativa del govern de la Generalitat per iniciar el cicle “Europa sobre el terreny” que donarà visibilitat a l’impacte dels fons europeus en el territori i els sectors productius de Catalunya i ha destacat la importància que tots els nivells de l’administració treballin plegats per aconseguir aquest objectiu.

L’acte, presidit per la Consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha comptat amb una taula rodona formada per Eugènia Martínez, cap dels Serveis Urbanístics de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Josep Batet, responsable d’Innovació Oberta de l’empresa Miguel Torres; Lluís Giralt, tècnic de viticultura de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); i Eloi Montcada, representant del clúster vitivinícola català INNOVI. Tots ells han explicat la seva experiència com a beneficiaris de fons europeus i han posat en valor el seu potent impacte per desenvolupar una agricultura més ecològica i intel·ligent, i per a la recerca i la innovació en el sector. 

En la seva intervenció, Manuel Szapiro, ha considerat “molt encertat” iniciar aquest cicle de visites territorials a la capital del vi, “un sector clau a nivell econòmic, geogràfic i cultural per a Catalunya i Europa, que té reptes majúsculs en termes d’adaptació al canvi climàtic”. Szapiro també ha assegurat que des de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona treballa per “visibilitzar l’impacte dels fons europeus al territori i per fer de canal de transmissió cap a Brussel·les dels reptes” dels diferents actors del sector. 

Avui, @MeritxellSerret i @manuelszapiro han visitat el @vinseum de Vilafranca del Penedès, capital del vi, per escoltar els actors del sector vitivinícola i visibilitzar projectes d’èxit que han obtingut suport europeu. #Interreg #FEDER #HorizonEU pic.twitter.com/tHG3S6FoI1

— Comissió Europea 🇪🇺 (@ComissioEuropea) February 22, 2024
 

 

Més informació

El sector del vi a la UE

Detalls

Data de publicació
23 febrer 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona