Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article25 juny 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Finançament europeu per la renovació i construcció d’escoles públiques catalanes

Escola Pla del Puig a Sant Fruitós de Bages
  • La Generalitat de Catalunya i el Banc Europeu d’Inversions signen un préstec de 100 milions d’euros.
  • S’estima que unes 8.000 persones entre alumnes i docents, des de l’educació preescolar fins la secundària, se’n beneficiaran.

 

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha atorgat un préstec de 100 milions d'euros a la Generalitat de Catalunya, destinat a la renovació, l'ampliació i la construcció de centres educatius públics a la regió. Aquest projecte beneficiarà uns 8.000 alumnes i educadors, millorant infraestructures des de l’educació preescolar fins a la secundària superior, excloent l’educació universitària.

La inversió se centrarà en l'eficiència energètica de les instal·lacions, seguint criteris mediambientals, i abastarà tant escoles com instal·lacions complementàries, incloent-hi pavellons esportius i menjadors. L’enfocament innovador en el disseny de les noves infraestructures servirà per implicar la comunitat escolar per potenciar els resultats de l’aprenentatge, a més de considerar la perspectiva de gènere per garantir l’ús equitatiu dels espais. Aquest projecte també reemplaçarà instal·lacions provisionals que s'havien creat a causa del creixement demogràfic a certes zones de Catalunya, contribuint així a la cohesió regional.

 

El Banc Europeu d’Inversions

El BEI, la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea, recolza inversions que promouen la competitivitat, la innovació i el desenvolupament sostenible. El 2023, el Grup BEI, format pel BEI i el Fons Europeu d'Inversions (FEI), va signar un finançament total d'11.400 milions d'euros a Espanya, 6.800 milions dels quals es van destinar a projectes d'acció climàtica i sostenibilitat mediambiental.

A nivell global, el Grup BEI va signar 88.000 milions d'euros de nou finançament el 2023, reafirmant el compromís amb infraestructures sostenibles i la transició a la neutralitat climàtica.

Detalls

Data de publicació
25 juny 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona