Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa26 novembre 2021Representation in Spain – Barcelona1 min read

Fòrum de la Unió per la Mediterrània i tercera reunió ministerial UE- veïnatge meridional

El proper dilluns 29 de novembre, Josep Borrell, Alt Representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea, copresidirà a Barcelona el 6è Fòrum regional de la Unió per la Mediterrània (UpM) juntament amb el ministre d’Afers Exteriors de Jordània, Ayman Safadi. El comissari de Veïnatge i Ampliació, Olivér Varhelyi, participarà també al Fòrum, que se celebrarà immediatament després de la reunió ministerial UE-veïnatge Meridional.

Ambdues reunions tindran lloc en el context de les celebracions del primer Dia de la Mediterrània. El 6è Fòrum Regional de la UpM reunirà els ministres d’Afers Exteriors dels seus 42 estats membres. Els debats se centraran en els progressos assolits en els cinc àmbits prioritaris aprovats l’any passat durant el 5è Fòrum Regional:  medi ambient i acció pel clima, desenvolupament econòmic i humà sostenible i integrador, inclusió social i igualtat, transformació digital i protecció civil.

L’alt representant, Josep Borrell, pronunciarà el discurs inaugural a les 9h del matí i participarà a la roda de premsa conjunta a  les 12h30. Ambdós actes es podran seguir per EbS

Paral·lelament al 6è Fòrum Regionla de la UpM, se celebrarà un acte sobre integració regional  “De la recomanació de polítiques a la seva aplicació”.

A la tarda, l’alt representant Borrell presidirà la tercera reunió ministerial UE-veïnatge meridional organitzada pel govern espanyol en la qual el comissari Várhelyi  pronunciarà el discurs inaugural. Aquesta trobada brindarà l’oportunitat d’obrir un debat sobre com impulsar la cooperació en l’Associació renovada amb els països veïns meridionals- una nova agenda per la Mediterrània, adoptada al febrer, i de l’aplicació del Pla Econòmic i d’Inversió per a la regió, per impulsar la creació d’ocupació, lluitar contra el canvi climàtic i promoure una transició ecològica i digital.

Per assistir a la roda de premsa que tindrà lloc a les 12h30 a l’hotel W de Barcelona (entrada per la plaça dels Rosa dels Vents) cal confirmar assistència abans del dissabte 27 a les 12h a prensaatmaec [dot] es (prensa[at]maec[dot]es)

Hi participaran:

Josep Borrell, Alt Representant de la UE,  Nasser Kamel, secretari general de la UpM, Ayman Safadi, ministre d’Afers Exteriors de Jordània, i José Manuel Albares, ministre d’Afers Exteriors

Detalls

Data de publicació
26 novembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona