Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article28 març 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Habitatge social per a persones que pateixen soledat no desitjada al Pallars Jussà

El Rogle, Tremp
El Rogle, Tremp
El Rogle, Tremp

Combatre la soledat no desitjada i ajudar a persones que viuen en risc d’exclusió residencial. Aquest és l’objectiu d’El Rogle, un projecte pilot que s’està duent a terme a Tremp, al Pallars Jussà, i que compta amb el finançament de fons Next Generation de la UE. Aquest dimecres la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha  visitat el projecte en el marc del cicle de visites que organitza la conselleria d’Exteriors a diferents iniciatives finançades amb  fons europeus a tot el territori català.

El Rogle és una iniciativa entre tres entitats palleres: Alba Jussà, una cooperativa de serveis a les persones, lidera el projecte i treballa conjuntament amb Coop d’Era, una cooperativa d’arquitectes, i mOntanyes, una empresa de dinamització i desenvolupament local en àrees de muntanya. L’objectiu és el de donar resposta a dues necessitats que cada vegada es fan més evidents al Pallars Jussà: l’augment de persones que pateixen soledat no desitjada o que viuen en situació d’exclusió residencial, i la mobilització d’habitatges buits i en desús que hi ha a la comarca.

Per això el projecte preveu la rehabilitació d'un edifici que fins ara estava buit en pisos compartits i espais comuns que promoguin la sociabilització dels seus llogaters.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va visitar aquest dimecres el projecte d’El Rogle juntament amb Carlota Martí, membre de la Representació de la Comissió Europea de Barcelona. Aquesta visita s’emmarca en el cicle que organitza la conselleria d’Exteriors i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya a diferents projectes finançats amb fons europeus a Catalunya.

Més informació

Pàgina web Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya

Històries Next Generation EU

Mapa interactiu Next Generation a prop teu

 

Detalls

Data de publicació
28 març 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona