Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa27 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

InvestEU: el FEI i el Banco Santander signen un acord de garantia per fer costat a les petites empreses amb fins a 280 milions d’euros en nou finançament

Brussel·les, 27 de juliol de 2023

  • El FEI concedeix una garantia de 200 milions d’euros al Banco Santander per promoure la innovació i la transició verda de les pimes i les petites empreses de capitalització mitjana ubicades a Espanya o a altres països de la UE.
  • L’acord ha estat possible gràcies al suport del programa InvestEU.

El Fons Europeu d’Inversions (FEI) i el Banco Santander reforcen el seu suport a les pimes i a les petites empreses de capitalització mitjana amb un acord en el marc del programa de garanties InvestEU per valor de 200 milions d’euros. Les garanties en virtut d’aquest acord permetran al Banco Santander d’oferir 280 milions d’euros de nou finançament per ajudar les empreses a desplegar tot el seu potencial. La línia de crèdit està vinculada a productes de finançament específics proporcionats pel Fons InvestEU i abasten dos àmbits: d’una banda, la sostenibilitat i de l’altra, la innovació i la digitalització.

La garantia «Sostenibilitat» d’InvestEU té un valor de fins a 135 milions d’euros. Amb aquests avals el FEI i el Banco Santander intensificaran el seu suport a la transició verda ja que ajudaran els beneficiaris a dur a terme inversions verdes, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

La garantia «Innovació i digitalització» d’InvestEU té un import de 65 milions d’euros. Aquest producte permetrà al Banco Santander de continuar donant suport al creixement de les empreses espanyoles i d’altres països europeus que operen en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament, així com millorar-ne l’accés al finançament. D’altra banda, aquesta iniciativa també fomentarà l’adopció de noves tecnologies digitals per part de les empreses de la mida definida.

El comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha declarat: «Les petites i mitjanes empreses són des de fa molt de temps una font de creixement essencial a Europa. Estic molt satisfet que InvestEU tingui una repercussió substancial en aquest context. Aquest acord no només ajudarà les empreses a crear ocupació sinó que també els permetrà exercir un paper crucial per contribuir a una economia més sostenible, innovadora i digital. Així mateix, ajudarà a alliberar tot el potencial de les empreses espanyoles per al creixement i l’ocupació en l’àmbit verd».

«El Banco Santander té un llarg historial de col·laboració amb el FEI i ens satisfà enormement continuar treballant per ajudar les pimes europees a dur a bon port la transició verda i digital», ha declarat Marjut Falkstedt, consellera delegada del FEI. «Aquest acord, que ha estat possible gràcies al programa InvestEU, facilitarà l’accés al finançament a les empreses que inverteixen en innovació, digitalització i projectes sostenibles, que estan entre els principals motors del desenvolupament econòmic, el creixement i l’ocupació».

El Banco Santander desplegarà els productes de garantia InvestEU principalment a través de les seves divisions Fons Smart i Santander CIB de finançament estructurat, oferint condicions de finançament flexibles per ajudar les pimes d’alt creixement en sectors innovadors com la digitalització i la sostenibilitat, que abasten el comerç electrònic, les tecnologies energètiques, les energies renovables, l’eficiència energètica, l’agricultura sostenible i l’economia circular.

Detalls

Data de publicació
27 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona