Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article26 abril 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

La biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona guanya el Premi d’Arquitectura Contemporània de la UE en la categoria Emergent

Biblioteca García Márquez

Aquest vespre la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona han anunciat els guanyadors del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea / Premi Mies van der Rohe (Premis EUmies) de 2024. 

Els guardonats amb el premi principal de la categoria d’arquitectura són els berlinesos Gustav Düsing i Max Hacke amb el seu Pavelló d’estudi al campus de la Universitat Tècnica de Braunschweig. El guanyador en la categoria Emergent és SUMA Arquitectura, de Madrid, amb la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona. El premi principal està dotat amb 60 000 euros mentre que el premi Emergent té una dotació de 30 000 euros. 

Iliana Ivanova, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha declarat: «L’arquitectura és una part fonamental no només de la nostra cultura europea sinó també del desenvolupament sostenible i del benestar de les persones. Els guanyadors del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea / Premi Mies van der Rohe de 2024 en són una demostració clara. Les seves obres reflecteixen els principis de la Nova Bauhaus Europea i fan entrar la transició verda a la vida quotidiana de la gent i als seus espais de vida. La meva sincera enhorabona als arquitectes i els col·laboradors que hi ha darrere d’aquests esforços!»  

La cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà el proper 14 de maig de 2024 al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. Serà el tret de sortida d’una exposició itinerant per mostrar els projectes nominats, finalistes i guanyadors de cada categoria. També hi ha una aplicació mòbil que permet veure i localitzar les obres nominades. 

El Premi d’Arquitectura Contemporània de la UE és un guardó biennal que reconeix l’excel·lència en els projectes arquitectònics construïts arreu d’Europa. És una bona mostra del compromís de la Unió Europea en suport de la qualitat i diversitat de l’expressió arquitectònica d’Europa i el seu paper en la definició d’una cultura comuna europea. Els premis tenen el suport del Programa Europa Creativa

D’ençà de 2001, el premi l’organitzen conjuntament la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe. Des de la seva creació el 1988 i fins el 1998, el premi es denominava Premi Mies van der Rohe. 

 

 

Detalls

Data de publicació
26 abril 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona