Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa24 novembre 2021Representation in Spain – Barcelona1 min read

La bretxa de gènere en l’educació s’està reduint, però les dones continuen estant infrarepresentades en la recerca i la innovació

El nombre d’alumnes dones i de titulades dels nivells de grau, màster i doctorat ha augmentat de forma constant els últims anys. No obstant, les dones continuen estant infrarepresentades en les carreres professionals relacionades amb la recerca i la innovació. Aquestes són algunes de les conclusions principals de l’informe «She Figures 2021» de la Comissió Europea, que des del 2003 analitza el nivell d’avenç cap a la igualtat de gènere en la recerca i la innovació a la Unió Europea i arreu del món.

Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha acollit l’informe d’enguany amb satisfacció i ha declarat: «L’últim informe “She Figures” destaca que l’economia, els laboratoris i el món acadèmic europeus ja depenen de les dones. No obstant, també demostra que encara hem de fer més per promoure la igualtat de gènere, en particular per orientar les noies cap a una carrera professional en el camp de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM, per les seves sigles en anglès). No hi ha dubte que Europa necessita la creativitat i el potencial emprenedor de les dones per construir un futur més sostenible, més verd i més digital».

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

Detalls

Data de publicació
24 novembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona