Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa2 febrer 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió desemborsa 1 400 milions d’euros de prefinançament a Espanya perquè executi el seu pla REPowerEU

Ahir la Comissió va desemborsar 1 400 milions d’euros a Espanya en forma de subvencions de prefinançament vinculat als fons REPowerEU, en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (MRR). Aquest segon i últim tram de prefinançament REPowerEU se suma als 340 milions d’euros en préstecs que es van concedir a Espanya el passat 25 de gener de 2024.   

 

Aquest prefinançament ajudarà a donar embranzida a l’aplicació de les mesures essencials d’inversió i reforma que es descriuen al capítol de REPowerEU d’Espanya. Accelerarà el compliment dels objectius del pla REPowerEU en matèria d’estalvi energètic, producció d’energia neta i diversificació del subministrament d’energia. Això contribuirà a fer que Europa deixi de dependre dels combustibles fòssils russos, que es fa necessari davant de la brutal invasió d’Ucraïna per part de Rússia.   

El pagament efectuat ahir és conseqüència de l’aprovació per part del Consell del pla revisat d’Espanya, que conté un capítol dedicat a REPowerEU, i de la signatura de l’acord financer pertinent.   

 

El prefinançament, que es concedeix en un o dos trams, pot representar fins al 20 % dels fons suplementaris sol·licitats per finançar el capítol dedicat a REPowerEU de cada país. Si el prefinançament es concedeix en dos trams, la segona part s’ha de desemborsar en un termini de dotze mesos des del primer pagament.   

 

Aquí trobareu més informació sobre les mesures contingudes en el capítol de REPowerEU d’Espanya. El Consell ha aprovat els vint-i-tres capítols dedicats a REPowerEU que s’han presentat fins ara. Podeu trobar més informació sobre REPowerEU i la seva relació amb el mecanisme de recuperació i resiliència en general a la pàgina de preguntes i respostes.  

 

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

 

Detalls

Data de publicació
2 febrer 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona