Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa16 febrer 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

La Comissió Europea a Barcelona presenta ‘NextGenerationEU a prop teu’, un mapa pilot amb exemples de projectes que ja han rebut finançament a Catalunya i les Illes

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona presenta aquest divendres ‘Next GenerationEU a prop teu’, un mapa interactiu que aplega exemples de projectes que ja s’estan desenvolupant a Catalunya i les Illes gràcies al paquet NextGenerationEU i específicament a través del seu Mecanisme de Recuperació i Resiliència.  

L’acte servirà per visualitzar el desplegament –a través de projectes ja en marxa- dels fons NextGenerationEU, canalitzats a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya, amb exemples a Catalunya i les Illes Balears. A la presentació hi participarà el director de Representació i Comunicació als Estats membres de la Comissió Europea, Richard Kuehnel (intervenció en anglès), el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro;  Santiago Fernández Muñoz, cap de la Unitat de Seguiment del Pla de Recuperació , Transformació i Resiliència de la Secreteria General d’Afers Econòmics i G20, gabinet de la presidencia del govern d’Espanya; i Meritxell Serret,  Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.  

 

‘NextGenerationEU a prop teu’ presenta més d’una cinquantena de projectes que ja s’estan executant en diversos àmbits, des de la transformació digital a la salut, la recerca, les energies renovables o la mobilitat fins a la cohesió social i la restauració del medi ambient. Es tracta d’un seguit d’exemples que no pretén ser exhaustiu, sinó que vol mostrar com el pla de Recuperació ja està tenint un impacte en l’economia.

Projecte pilot

El mapa que s’ha desenvolupat des de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona es presenta com un projecte pilot amb la previsió d’ampliació a la resta d’Espanya i a d’altres països de la UE.  

 

Presentació ‘NextGenerationEU a prop teu’   

Quan: divendres 17 de febrer a les 10:30

A on: Aula Europa de la seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90)

 

NextGenerationEU

NextGenerationEU és el pla de recuperació acordat a nivell de la UE per a recuperar l’economia europea després de la pandèmia i impulsar la transició ecològica i digital. Dotat amb prop de 807.000 milions d’euros, s’articula principalment a través del Mecanisme Recuperació, Transformació i Resiliència. A Espanya, aquest Mecanisme finança el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En la versió que ja s’ha aprovat, aquest pla permetrà el desemborsament, previ compliment de fites i objectius, de 69.500 milions en transferències no reemborsables per a reformes i inversions fins el 2026. S’espera una sol·licitud d’ampliació del pla properament.

 Preguem confirmació d’assistència a l’adreça: comm-bcn-premsaatec [dot] europa [dot] eu (comm-bcn-premsa[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Detalls

Data de publicació
16 febrer 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona