Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article13 febrer 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

La Comissió Europea posa a disposició dels centres de secundària les capses d’aprenentatge “La Terra, 2027” per treballar la UE a classe.

nova iniciativa pedagògica que transformarà la manera com els joves de Catalunya i les Illes Balears aprenen sobre la Unió Europea.

Aquest dimarts la Comissió Europea ha presentat a Tarragona les capses d’aprenentatge “La Terra, 2027”, un seguit de materials pedagògics per treballar a classe, en grups reduïts, temes com ara els orígens i la història de la Unió Europea, el funcionament de les seves institucions, la repercussió que tenen les polítiques de la UE en el nostre dia a dia, el concepte de ciutadania europea o els valors de la Unió. Les capses plantegen diversos reptes que s’han d’abordar de manera col·laborativa. A través de la resolució dels reptes, els alumnes es converteixen en protagonistes del seu aprenentatge i desenvolupen competències diverses: geografia i història, matemàtiques, tecnologia, llengua i literatura, anglès i economia, entre d'altres. 

Laura Rahola, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha destacat: “Una de les prioritats de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona és promoure el coneixement sobre la UE entre l’alumnat de Catalunya i les Illes Balears. L’educació és una de les millors eines que tenim per contribuir a formar una ciutadania activa, participativa, crítica i implicada en el projecte europeu”

El cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha recordat: “des de les institucions europees sempre s'ha donat importància a territorialitzar la comunicació i sortir de les capitals. El present i futur d'aquesta comunicació passa per fer pedagogia als centres educatius amb projectes com ara les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu o les capses pedagògiques, que avui presentem a Tarragona".

Per la seva banda, el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, ha recordat que “des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) sempre es col·labora amb totes aquelles iniciatives encaminades a apropar la Unió Europea als joves; dues de les principals activitats de l’IMET en el marc d’aquest treball són les campanyes Un arbre per Europa i Let’s Clean Up Europe, en les quals cada any participen centenars d’alumnes”.

Finalment, la consellera de Promoció Econòmica i Europe Direct Tarragona, Montse Adan, ha destacat la tasca de les institucions europees i concretament d’Europe Direct de Tarragona, que enguany fa 15 anys que treballa per vincular la ciutat als projectes europeus organitzant activitats que permeten aterrar en clau local les prioritats que marca la Comissió Europea.

 

 

Caixes pedagògiques
Caixes pedagògiques 2

 

Més informació

Capses d’aprenentatge

Escoles Ambaixadores

Europe Direct Tarragona

Detalls

Data de publicació
13 febrer 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona