Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa16 maig 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió Europea publica en català la guia per a docents «Detectar i combatre la desinformació»

· La formació mediàtica és una de les prioritats de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

· La desinformació és un dels principals reptes actuals que amenacen les nostres democràcies 

La Comissió Europea compta amb material didàctic perquè els professors de secundària puguin treballar la desinformació a classe. La Representació de Barcelona ha traduït aquest material al català i el posa a disposició de tots els docents que hi estiguin interessats.

En els darrers anys hem vist amb quina rapidesa la informació enganyosa o falsa es pot difondre per internet. Aquest material didàctic, que inclou una guia i una presentació en format PPT (PowerPoint), permetrà als professors de secundària treballar amb els seus alumnes un seguit d’habilitats clau a l’hora de detectar i combatre la desinformació en línia. Els docents hi trobaran diferents exemples reals i propostes d’exercicis en grup que toquen temes com ara la salut pública o la democràcia amb la voluntat d’estimular el diàleg i fomentar l’esperit crític dels joves. 

Podeu trobar el material a la nostra pàgina web.

 

La formació mediàtica 

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha definit la formació mediàtica com una de les seves prioritats d’acció. Amb l’objectiu d’empoderar els ciutadans, especialment els més vulnerables a la desinformació, està duent a terme diverses activitats arreu del territori i amb públics diferents. 

· Premsa a les escoles: es tracta d’un programa que la Representació duu a terme conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per oferir cursos de formació mediàtica als estudiants de secundària. Més informació

· Gimcana contra la desinformació: en motiu de la celebració del Dia d’Europa, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va organitzar, conjuntament amb l’associació Learn to check, una gimcana contra la desinformació per a 500 estudiants de primària i secundària a les quatre capitals catalanes. Aquípodeu trobar un vídeo resum sobre l’activitat.  

Més informació 

Com lluita la Comissió Europea contra la desinformació en línia?

Pàgina web de la Representació sobre la lluita contra la desinformació

Detalls

Data de publicació
16 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona