Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa20 desembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió proposa canviar l’estatus internacional del llop d’«estrictament protegit» a «protegit», d’acord amb noves dades sobre l’augment de la població i els seus efe

Avui la Comissió ha presentat una proposta de Decisió del Consell per adaptar l’estatus de protecció del llop en virtut del Conveni de Berna relatiu a la conservació de la vida silvestre i del medi natural d’Europa, conveni internacional del qual la UE i els seus estats membres són parts. L’estatus de protecció del llop en virtut del Conveni es va determinar a partir de les dades científiques disponibles en el moment en què es va negociar el Conveni, el 1979. Basant-se en una anàlisi a fons sobre l’estatus del llop a la UE, que també es publica avui, la Comissió proposa que el llop estigui «protegit» en lloc d’«estrictament protegit». Aquesta proposta deriva de l’anunci que va fer la Comissió el setembre de 2023 que, a partir de les dades recopilades, prendria una decisió amb relació a una proposta per modificar, si esqueia, l’estatus de protecció del llop i per actualitzar el marc jurídic a fi d’introduir-hi més flexibilitat en cas necessari.

 

La modificació de l’estatus de protecció del llop en virtut del Conveni de Berna, amb l’acord previ dels estats membres de la UE i la resta de parts del Conveni de Berna, és un requisit per aplicar qualsevol canvi similar de l’estatus a nivell de la UE. La proposta reflecteix en gran part la posició que va expressar el Parlament Europeu en la seva resolució de 24 de novembre de 2022. 

 

La Comissió continua instant les autoritats nacionals i locals a prendre les mesures necessàries en virtut del marc actual, amb el suport de la UE, alhora que els proporciona una perspectiva clara d’altres possibilitats de flexibilitat en la gestió si les actuals demostren ser insuficients.

 

Podeu trobar la nota de premsa sencera aquí

Detalls

Data de publicació
20 desembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona