Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa11 març 20211 min read

La Comissió proposa mobilitzar gairebé 530 milions d’euros per donar suport a les mesures d’emergència contra el coronavirus

Brussel·les, 11 de març de 2021

La Comissió Europea ha proposat avui un paquet 530 milions d’euros d’ajuda financera addicional del Fons de Solidaritat de la UE (FSUE) per contribuir als esforços de 17 estats membres i tres països en procés d’adhesió per protegir la salut pública en la lluita contra el coronavirus. Aquest finançament cobrirà part de la despesa pública en equips mèdics i de protecció individual, assistència urgent a la població i mesures de prevenció, seguiment i control de la propagació de la malaltia. La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, ha declarat: “el fons de solidaritat de la UE és la demostració concreta de la solidaritat europea en acció. Des de la seva creació ha prestat assistència i socors eficaces per a milions de persones en una situació crítica. L’any passat vam ampliar el seu àmbit d’aplicació per cobrir les emergències sanitàries greus. Ara proposem mobilitzar la tan necessària ajuda financera relacionada amb el coronavirus.  El FSUE compleix una vegada més la seva funció principal”.

El paquet d’ajudes inclou també els 132,7 milions d’euros que ja van rebre de manera anticipada Alemanya, Irlanda, Grècia, Espanya, Croàcia, Hongria i Portugal. La mobilització dels pagaments finals del FSUE als 17 estats membres es basa en una avaluació exhaustiva de les sol·licituds presentades. La contribució financera proposada ha de ser aprovada pel Parlament i pel Consell abans de ser desemborsada. A Espanya li tocarien 53.483.861 d’euros.

Més informació

Nota de premsa

Proposta de la contribució a cada país

Detalls

Data de publicació
11 març 2021