Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article8 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

La gata perduda: el Gran Teatre del Liceu participa en un projecte europeu per acostar l’òpera als veïns del Raval

La gata perduda

Aquesta temporada, i després de tres anys de treball, el Gran Teatre del Liceu ha presentat La gata perduda, una òpera col·lectiva co-creada per diferents associacions del Raval amb l’objectiu d’apropar el teatre als veïns del barri. La iniciativa forma part del projecte europeu TRACTION.

El Raval és el barri que abraça el Gran Teatre del Liceu i és l’espai europeu que té la major densitat d’associacionisme per metre quadrat. Amb la vocació d’acostar el teatre als veïns del barri, el Liceu i el moviment associatiu del Raval han creat conjuntament aquesta òpera participativa que reforça el lligam entre la institució i els seus veïns.

Concebuda musicalment per Arnau Tordera, guitarra, vocalista i líder de la banda Obeses, i amb text de Victoria Szpunberg, La gata perduda es mou entre el món líric i el musical, passant pels esclats de músiques del món, que tant sonen pels seus carrers. Parla de la lluita d’un barri que no es resigna a ser manipulat. Un barri unit que es rebel·la contra els poders fàctics i és per ell mateix un personatge cabdal que serà interpretat per la massa coral dels cors amateurs del Raval.

La gata perduda forma part del projecte europeu TRACTION, Opera co-creation for a social transformation, en el qual hi participen diferents socis de diferents països europeus entre els quals el Liceu i la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb l’objectiu d’apropar l'òpera a comunitats diverses a través de la innovació tecnològica.  Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea.

Més informació

Projecte Traction

El Liceu

Detalls

Data de publicació
8 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona