Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa7 abril 20202 min read

La UE desplega equips mèdics a Itàlia

Brussel·les, 7 d’abril de 2020

Un equip de metges i infermers de Romania i Noruega ha estat desplegat en virtut del mecanisme de protecció civil de la UE i enviat urgentment a Milà i Bèrgam per ajudar el personal sanitari italià a combatre el coronavirus. Àustria també ha ofert a Itàlia més de 3 000 litres de desinfectant en virtut d’aquest mateix mecanisme. La Comissió coordina i cofinança aquesta ajuda europea.

«Aquests metges i infermers que deixen casa seva per anar a ajudar els seus col·legues d’altres estats membres són l’autèntica cara de la solidaritat europea. Tot Europa n’està ben orgullosa, de tots vosaltres. La Comissió està fent tots els possibles per ajudar Itàlia i la resta d’estats membres en aquests moments de tanta necessitat», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

«Vull agrair a Romania, Noruega i Àustria que hagin ofert suport a Itàlia en uns moments tan difícils per a tot el continent. Vet aquí una bona mostra de la solidaritat europea. El nostre Centre europeu de coordinació de la resposta a emergències treballa sense interrupció les 24 hores del dia amb tots els estats membres per garantir que l’ajuda sigui canalitzada allà on sigui més necessària», ha declarat avui també el comissari europeu de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič.

Itàlia també ha activat el sistema europeu de satèl·lits Copernicus per cartografiar les instal·lacions sanitàries i els espais públics durant l’emergència del coronavirus.

A més, Itàlia també va rebre ahir un enviament de material de protecció personal a través del Centre europeu de coordinació de la resposta a emergències de la UE. Val a dir que hi ha diversos estats membres de la UE que també han enviat a Itàlia material de protecció com ara mascaretes, bates i respiradors o bé que han traslladat al seu territori pacients italians perquè hi poguessin rebre tractament.

Rerefons

Una part de l’equip mèdic noruec ja havia estat desplegat aquest mes de desembre gràcies al mecanisme de protecció civil de la UE, del qual Noruega és membre de ple dret, per fer front al brot de xarampió que es va declarar a Samoa.

El Centre europeu de coordinació de la resposta a emergències és la part més important del mecanisme de protecció civil de la UE. La seva funció és coordinar l’ajuda destinada als països afectats per catàstrofes posant a disposició, per exemple, subministraments, coneixements tècnics, unitats de protecció civil o equips especialitzats. El Centre europeu de coordinació de la resposta a emergències garanteix el ràpid desplegament de l’ajuda d’emergència i actua com a plataforma de coordinació entre tots els estats membres de la UE i els sis altres països que també hi participen, el país afectat i experts en protecció civil i ajuda humanitària.

Més informació

Centre de coordinació de la resposta a emergències (fitxa informativa)

Mecanisme de protecció civil de la UE (fitxa informativa)

Detalls

Data de publicació
7 abril 2020