Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa18 juny 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

La UE es prepara per a la temporada d’incendis: 40 bombers europeus desplegats en territori espanyol i 600 milions d’euros per a nous avions

La Representació de la Comissió Europea a Espanya organitza el dijous 20 de juny una trobada en línia amb mitjans de comunicació en què se’ls informarà sobre les mesures que s’han pres a nivell europeu per fer front a la temporada d’incendis del 2024. Hi trobem, entre d’altres:

  • 600 milions d’euros de fons europeus per comprar dotze nous avions, que estaran ubicats a Espanya i a cinc estats membres més;
  • el desplegament de 556 bombers europeus en zones propenses als incendis. Concretament, en territori espanyol es desplegaran quaranta bombers.

En acabat de la presentació s’obrirà una sessió de preguntes. L’acte es desenvoluparà en règim «on-the-record».  

Dades de la trobada: 

Quan? Dijous 20 de juny a les 10:00 h.

On? Acte telemàtic: els periodistes s’hi poden connectar mitjançant aquest enllaç o bé amb les instruccions que figuren al final d’aquesta invitació. 

Confirmacions: es prega confirmació d’assistència al més aviat possible a: COMM-MAD-PRENSAatec [dot] europa [dot] eu (COMM-MAD-PRENSA[at]ec[dot]europa[dot]eu) amb indicació del nom i el mitjà.

Ponents:

  • Borja Miguélez, cap d’unitat adjunt del Centre de Coordinació de la Resposta a Emergències de la Direcció General de Protecció Civil i Ajuda Humanitària de la Comissió Europea (DG ECHO);
  • Héctor Alfaro Fernández, expert nacional destacat (SNE) – Incendis Forestals, Centre de Coordinació de la Resposta a Emergències (CECRE) de la DG ECHO;
  • Julio Francisco González Orozco, cap de l’Àrea d’Actuació Operativa de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències d’Espanya.

Idioma:  castellà. 

Rerefons:

Els incendis forestals són una font de preocupació arreu d’Europa. El 2023 es van batre tots els rècords, amb l’incendi més gran de la història d’Europa i una de les pitjors temporades d’incendis forestals que s’han registrat a la Unió Europea. 

El Mecanisme de Protecció Civil de la Unió ajuda a coordinar l’assistència ràpida davant d’incendis forestals. D’ençà de 2019, el Mecanisme s’ha reforçat amb la flota rescEU, una reserva europea que inclou avions i helicòpters d’extinció d’incendis i que està finançada al 100 % per la UE.

Per a més informació: 

Dades de connexió: 

Dijous, 20 de juny de 2024, 10:00

Més maneres d’unir-s’hi: 

Unir-s’hi des de l’enllaç de la reunió: https://ecconf.webex.com/ecconf-es/j.php?MTID=m30c84a538c51cff944c298d5a5371391

Unir-s’hi amb el número de la reunió:

  • Número de reunió (codi d’accés): 2742 525 0012.
  • Contrasenya de la reunió: rmV3sH4MQ?6 (76837446 des de telèfons).

Toc per unir-s’hi des d’un dispositiu mòbil (només per a assistents):

Unir-s’hi per telèfon: Números de trucada internacionals

Unir-s’hi des d’una aplicació o sistema de vídeo: Marqueu 27425250012atecconf [dot] webex [dot] com

 

Detalls

Data de publicació
18 juny 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona