Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa19 juny 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

La UE i Kènia conclouen les negociacions per a un ambiciós Acord d’Associació Econòmica amb gran presència de la sostenibilitat

 

La UE i Kènia han anunciat la conclusió política de les negociacions per a un Acord d’Associació Econòmica (AAE) que impulsarà el comerç de mercaderies i crearà noves oportunitats econòmiques, amb accions de cooperació específica per millorar el desenvolupament econòmic de Kènia. És l’acord comercial més ambiciós de la UE amb un país en vies de desenvolupament pel que fa a les disposicions en matèria de sostenibilitat —com ara l’acció climàtica i la protecció ambiental— i de drets laborals.

Les negociacions les van concloure durant una cerimònia oficial a Nairobi el vicepresident executiu de la Comissió Europea i comissari de Comerç, Valdis Dombrovskis, i el secretari de Gabinet del Ministeri d’Inversions, Comerç i Indústria de Kènia, Moses Kuria, en presència del president kenià William Samoei Ruto. 

La UE és la primera destinació de les exportacions de Kènia i el seu segon soci comercial, amb un total de 3 300 milions d’euros d’intercanvi comercial el 2022, que suposa un augment del 27 % respecte del 2018. L’AAE crearà encara més oportunitats per a les empreses i els exportadors kenians, ja que obrirà plenament el mercat de la UE per als productes kenians i, a més, augmentarà la inversió de la UE a Kènia gràcies a la millora en la seguretat jurídica i l’estabilitat.

Detalls

Data de publicació
19 juny 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona