Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa14 maig 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

La UE impulsa la preparació per a la lluita contra els incendis de 2024

 

Europa es prepara per a la temporada d’incendis i la UE pren mesures significatives per reforçar els esforços de lluita contra incendis i salvaguardar els nuclis de població mitjançant el posicionament previ dels bombers i l’articulació d’una flota d’avions d’extinció d’incendis. 

En primer lloc, aquest estiu 556 bombers de dotze països s’ubicaran de manera preventiva estratègicament en llocs clau d’Europa, com ara França, Grècia, Portugal i Espanya, a punt per ajudar els cossos de bombers locals. Aquesta mesura proactiva reforça la preparació d’Europa per lluitar contra els incendis forestals i pal·liar-ne els efectes devastadors en les vides, les llars i el medi natural, i subratlla la solidesa de la solidaritat de la UE a l’hora de fer front a aquesta mena de crisis. 

En segon lloc, la UE també ha reunit una flota d’avions d’extinció d’incendis específica per a rescEU aquest estiu que està composta per 28 avions i quatre helicòpters estacionats en deu estats membres. Més concretament, la flota la formen:

  • quatre avions amfibis mitjans d’extinció d’incendis, dos avions lleugers i un helicòpter de Grècia;
  • dos avions amfibis mitjans d’extinció d’incendis de Croàcia;
  • dos avions amfibis mitjans d’extinció d’incendis i dos avions lleugers d’Itàlia;
  • dos avions amfibis mitjans d’extinció d’incendis d’Espanya
  • quatre avions amfibis mitjans d’extinció d’incendis i un helicòpter de França;
  • quatre avions lleugers de Suècia;
  • dos avions lleugers de Portugal;
  • dos helicòpters de Txèquia;
  • dos avions lleugers de Xipre;
  • dos avions lleugers d’Alemanya;

La Comissió també ha assignat un total de 600 milions d’euros per facilitar la futura adquisició de dotze nous avions d’extinció d’incendis que es distribuiran entre sis estats membres. La UE també finançarà diversos helicòpters a fi de reforçar la flota aèria antiincendis de la Unió.

El posicionament previ dels bombers i l’adquisició de noves aeronaus d’extinció d’incendis posen de manifest el compromís de la UE de potenciar la seva capacitat per respondre eficaçment als incendis forestals, en especial en la temporada d’estiu que ja s’acosta.

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí

Detalls

Data de publicació
14 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona