Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article3 agost 2021Barcelona2 min read

La volta a Europa en bicicletes solars: Barcelona ha acollit els participants de The Sun Trip amb un acte a l'Arc de Triomf

Barcelona ha rebut els participants de la iniciativa en el seu pas per Barcelona per conèixer la seva experiència i debatre el futur de la mobilitat sostenible.

The Sun Trip a Barcelona

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i The Sun Trip han organitzat un acte, emmarcat en la Conferència sobre el futur d’Europa, per donar la benvinguda a tres dels 36 participants d’aquesta iniciativa. L'esdeveniment s'ha pogut seguir en directe i amb interpretació a través de Youtube.

Des de la sortida oficial des de Brussel·les el 16 de juny, els participants recorren 10.000 quilòmetres per Europa creuant una trentena de països en bicicletes equipades amb plaques solars. Tres d’ells, abans d’arribar a Lió, la meta final, han passat per Barcelona per explicar la seva iniciativa i debatre el futur de la mobilitat sostenible.

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha congratulat els organitzadors i participants per la iniciativa i ha ressaltat el valor de The Sun Trip com a vector de canvi i d’inspiració per trobar solucions innovadores per lluitar contra el canvi climàtic. “Necessitem aquestes iniciatives inspiradores per mostrar que la transició verda és una obra de tots i que cadascu pot contribuir activament a l’objectiu d’un continent climàticament neutre”, ha afegit. També ha subratllat el valor exemplar d’aquest projecte col·lectiu i assenyalat que els participants son una fons d’inspiració per impulsar el canvi de model societal que suposa la transformació ecològica. A més, aquesta iniciativa posa en valor un dels fonaments de la Unió Europea com la llibertat de moviment, que la Comissió Europea i els estats membres han treballat per preservar durant la pandèmia.

Per la seva banda, Sílvia Casorrán, adjunta a l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat la importància de l’objectiu marcat per la Unió Europea de reduir les emissions en un 55% el 2030. També ha ressaltat les accions empreses des del consistori per reduir les emissions de la ciutat.

 

Una alternativa de mobilitat sostenible

El fundador de la iniciativa, Florian Bailly, ha explicat l’evolució de The Sun Trip des que va viatjar en bicicleta solar des de França fins al Japó fa una dècada. A més, també ha assenyalat que aquesta aventura posa de relleu noves formes de mobilitat que, tot i no ser per a tothom, poden inspirar i motivar la transició cap a un transport més sostenible.

Per la seva banda, els participants, Sibylle Felder i Daniel Jenni, que celebren amb aquesta aventura el seu viatge de noces, i Dirk Wheels, han destacat l’experiència de poder circular per arreu d’Europa, on han pogut veure de prop la seva diversitat. També han explicat el repte que ha suposat aquesta aventura tant des d’un punt de vista tècnic, a l’hora de fabricar-se les bicicletes, com físic, per recórrer les llargues distàncies del viatge. Finalment han valorat molt l’experiència humana i l’enriquiment de les trobades fetes en el trajecte. 

 

Més informació

Àlbum de fotografies de l'acte

Detalls

Data de publicació
3 agost 2021
Lloc
Barcelona