Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa23 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, copresideix la reunió de la Unió per la Mediterrània i la reunió ministerial de la UE i el Veïnatge Meridional a Barcelona

El 24 de novembre, l’alt representant i vicepresident (AR/VP) Josep Borrell serà a Barcelona per copresidir el VII Fòrum regional de la Unió per la Mediterrània (UpM) i la IV Reunió Ministerial entre la UE i el Veïnatge Meridional. El comissari de Veïnatge i Ampliació, Olivér Várhelyi també hi participarà. Tots dos actes són una bona ocasió perquè la UE reforci la cooperació regional amb els països mediterranis, per fomentar la integració i la interconnexió i per generar noves oportunitats i perspectives als dos costats de l’associació i per als països de la regió.

Al matí, de 9 a 12:30 h, l’AR/VP copresidirà el fòrum regional de la UpM juntament amb el viceprimer ministre i ministre d’Afers Exteriors de Jordània, Ayman Hussein Safadi. El Fòrum, al qual assistiran ministres d’Afers Exteriors i representants dels 42 estats membres de la UpM, té com a amfitrió José Manuel Albares, ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d’Espanya.

L’AR/VP Borrell pronunciarà el discurs inaugural a les 9:00 h i compareixerà a la roda de premsa posterior, a les 12:30 h.

A la tarda, de 14 a 17:30 h, l’AR/VP presidirà la Reunió Ministerial entre la UE i el Veïnatge Meridional, que se centrarà en les conseqüències a nivell mundial de la invasió russa d’Ucraïna així com en diverses qüestions i àmbits d’interès comú per aprofundir la cooperació. El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d’Espanya, José Manuel Albares, acull aquesta reunió, que aplega ministres d’Afers Exteriors i representants de la UE i dels països del veïnatge meridional.

La cooperació i l’associació de la UE amb els seus veïns del sud és especialment rellevant per donar resposta a les conseqüències de la guerra de Rússia contra Ucraïna i per avançar en diversos temes que són importants per a totes dues bandes, com ara els aspectes socioeconòmics, la lluita contra el canvi climàtic, la política energètica i les qüestions migratòries. Totes dues reunions ofereixen una oportunitat per aprofundir en la cooperació i reforçar el compromís entre la UE i els països del veïnatge meridional.

El discurs inaugural de l’Alt Representant a la UpM i la roda de premsa es retransmetran a través de EbS. Per a més informació, també podeu seguir @JosepBorrellF@eu_eeas.

Detalls

Data de publicació
23 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona