Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article18 agost 20211 min read

Les Illes Balears rebran 67 milions d’euros addicionals de fons europeus per lluitar contra la desocupació

La modificació dels programes del FEDER i FSE a diverses comunitats autònomes espanyoles representa 400 milions més d’inversió.

Employment

La Comissió Europea ha aprovat la modificació de set programes operatius del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE) a Itàlia i a Espanya en el marc del pla REACT-UESearch for available translations of the preceding linkEN••• de resposta a la pandèmia, amb un increment total de més de 1.800 milions d’euros. En el cas d’Espanya, les Illes Balears és una de les comunitats autònomes que es beneficiarà d’una modificació del seu programa operatiu per al FSE que li atorgarà 67 milions d’euros addicionals per lluitar contra la desocupació als sectors de la població més afectats: persones en risc d’exclusió social, joves, aturats i dones.

Juntament amb les Illes Balears, Navarra, la Regió de Múrcia, Ceuta i Cantàbria rebran una quantitat superior a la prevista inicialment per reforçar la lluita contra la pandèmia i impulsar la recuperació econòmica.Les modificacions representen en total uns 400 milions d’euros d’inversió addicional del FEDER i l’FSE a Espanya. 

Aquest finançament addicional prové del pla d’Ajut a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa(REACT-UE) que forma part de NextGenerationEU i compta amb 50.600 milions d’euros de finançament addicional durant el 2021 i 2022, dels quals a Espanya li corresponen 10.898 milions aquest any.

 

Més informació

Preguntes i respostes sobre REACT-EU, la política de cohesió posterior a 2020 i el Fons Social Europeu Plus.

Detalls

Data de publicació
18 agost 2021