Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa22 febrer 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Les institucions europees a Barcelona participen a la manifestació en suport d’Ucraïna

es institucions europees a Barcelona participen a la manifestació en suport d’Ucraïna

La comunitat ucraïnesa de Barcelona, associacions ucraïneses de Catalunya i activistes organitzen aquest dissabte, quan es compleixen dos anys de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, la manifestació i acte de solidaritat “Barcelona amb Ucraïna”. L’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona s’hi uniran desplegant una pancarta de suport que portaran eurodiputats i representants d'associacions juvenils europeistes.

La concentració començarà a les 17h00 entre Avinguda Diagonal i carrer Provença i la manifestació arrencarà a les 17h30 des de la seu de les representacions de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90). S’arribarà a la Plaça de Catalunya al voltant de les 18h15, on s’interpretarà l’himne d’Ucraïna, hi haurà parlaments i es llegirà un manifest.

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Representació de la Comissió Europea participaran de la manifestació amb una pancarta amb el lema “Stand with Ukraine”, que portaran eurodiputats i membres d'associacions juvenils europeistes Equipo Europa i JEF Catalunya.

L’any 2023 van participar més de 8.000 persones en la manifestació a Barcelona.

Solidaritat de la UE amb Ucraïna
Des de l’inici de la invasió russa, la Unió Europea s’ha solidaritzat i mostrat el seu suport ferm al poble ucraïnès. La UE, que ha destinat a més 88.000 milions d’euros per ajudar el país, segueix compromesa en aportar suport polític, financer, econòmic, humanitari, militar i diplomàtic a Ucraïna tant temps com sigui necessari.

A la reunió extraordinària del Consell Europeu de l’1 de febrer es va acordar crear el Mecanisme per a Ucraïna per al període entre 2024 i 2027, amb una dotació de 50.000 milions d’euros, per ajudar Ucraïna en la seva recuperació, reconstrucció i modernització en el camí cap a l'adhesió a la UE.

La UE també va acordar dimecres, 21 de febrer, aprovar el 13è paquet de sancions contra Rússia.

Ucraïna va sol·licitar l'adhesió a la UE el 28 de febrer de 2022 i se li va concedir l'estatus de país candidat el 23 de juny de 2022. El desembre de 2023, la UE va decidir obrir les negociacions d'adhesió.

Detalls

Data de publicació
22 febrer 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona