Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa1 desembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

Les inversions en bons verds NextGenerationEU poden reduir les emissions de la UE en un 1,2 %

El finançament amb bons verds NextGenerationEU pot reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en 44 milions de tones anuals, cosa que equival a l’1,2 % de les emissions totals de gasos amb efecte d’hivernacle de la UE o al 81 % de totes les emissions generades pel sector de la construcció a la UE el 2022. És el que indiquen els resultats de la primera quantificació exhaustiva dels efectes climàtics previstos de l’assignació de bons verds NextGenerationEU, publicada avui en un informe especial.

Més de dos anys després de l’emissió inaugural de bons verds NextGenerationEU, aquest programa ha tret al mercat prop de 50 000 milions d’euros de bons verds amb una alta qualificació en el que es pot convertir en el programa de bons verds més gran del món.

L’informe sobre assignació i efectes dels bons verds NextGenerationEU demostra que aquests bons s’assenten sobre una àmplia cartera de projectes i inversions en matèria climàtica en els plans nacionals de recuperació i resiliència, des del transport net fins a les infraestructures i l’eficiència energètica, que poden optar al finançament amb bons verds, amb un valor total de 190 000 milions d’euros.

La repercussió de l’execució de totes les accions mesurables en matèria climàtica dels plans de recuperació i resiliència anirà augmentant progressivament fins al 2026 i es mantindrà fins molt més enllà, durant tota la vida útil de les inversions finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Detalls

Data de publicació
1 desembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona