Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa11 agost 20202 min read

L’Institut de Ciències Fotòniques coordinarà un dels nous 23 projectes de recerca seleccionats per rebre fiançament de la UE

Brussel·les/Barcelona, 11 d’agost de 2020

La Comissió Europea donarà suport a vint-i-tres nous projectes de recerca amb un finançament global de 128 milions d’euros en resposta a la persistència de la pandèmia del coronavirus. Un dels projectes seleccionats és Vascovid, coordinat per l’Institut de Ciències Fotòniques, amb seu a Castelldefels. Aquest projecte, on hi participen sis socis més d’Espanya, Irlanda, Itàlia i els Països Baixos, preveu desenvolupar una plataforma mòbil per a l’avaluació de la salut microvascular en pacients de Covid-19 en situació de cures intensives. El finançament de la nova convocatòria es fa en el marc del programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020, i forma part dels 1.400 milions compromesos per la Comissió per la iniciativa de resposta mundial a la crisi del coronavirus que va llançar la presidenta Ursula von der Leyen el mes de maig passat.

Als vint-i-tres projectes seleccionats hi participen 347 equips de recerca de quaranta països, inclosos 24 participants de 16 països de fora de la UE.  El finançament permetrà als investigadors abordar la pandèmia i les seves conseqüències, reforçarà la capacitat industrial per a fabricar i desplegar solucions de fàcil disposició, desenvolupar tecnologies mèdiques i eines digitals, millorar la comprensió de les repercussions socioeconòmiques i dels comportaments durant la pandèmia i aprendre a partir de les dades de grans grups de pacients a tot Europa. Aquesta recerca complementa els esforços anteriors per desenvolupar diagnòstics, tractaments i vacunes contra la Covid-19. 

Reassignació de 150 milions d’euros de la Política de Cohesió per mitigar l’impacte de la pandèmia a Espanya

A més, avui la Comissió també ha aprovat una modificació dels programes regionals per al País Basc i Astúries que preveu reorientar 150 milions d’euros de la política de cohesió per reforçar les capacitats de resposta del sector sanitari davant de l’impacte de la pandèmia. Aquesta és la primera modificació dels programes de la política de cohesió a Espanya en relació al coronavirus. Nota de premsa completa.

 

Més informació

Fitxa informativa amb el llistat dels nous projectes de recerca seleccionats

Segona sol·licitud especial de manifestacions d’interès del programa Horitzó 2020

Lloc web de recerca i innovació de la UE sobre el coronavirus

Resposta de la Comissió Europea al coronavirus

Lloc web de la resposta mundial a la crisi del coronavirus

 

 

Detalls

Data de publicació
11 agost 2020