Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa5 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona

Llops a Europa: la Comissió insta les administracions locals a aprofitar plenament les excepcions actuals i recopila noves dades per a la revisió de l’estat de conservaci

La tornada del llop a regions de la UE de les quals fa temps que havia desaparegut genera cada vegada més conflictes amb els pagesos i els caçadors locals, en especial si no s’han aplicat plenament mesures de prevenció dels atacs al bestiar.

La presidenta Von der Leyen ha declarat: «La concentració de bandades de llops en algunes regions europees ha esdevingut un perill real per al bestiar i, potencialment, també per a les persones. Insto les administracions locals i nacionals a actuar quan calgui. Certament, la legislació vigent de la UE ja els permet de fer-ho.»

Avui la Comissió posa en marxa una nova fase de la seva tasca per respondre als reptes que planteja la tornada del llop.

Així, doncs, la Comissió convida les comunitats locals, els científics i totes les parts interessades a enviar, com a tard el 22 de setembre, dades actualitzades sobre la població de llops i els seus efectes. Ho poden fer mitjançant la següent adreça de correu electrònic: EC-WOLF-DATA-COLLECTIONatec [dot] europa [dot] eu (EC-WOLF-DATA-COLLECTION[at]ec[dot]europa[dot]eu).

A partir de les dades recopilades, la Comissió decidirà una proposta per modificar, si escau, l’estat de protecció del llop dins de la UE i per actualitzar el marc jurídic actual a fi d’introduir, quan calgui, més flexibilitat, en vista de l’evolució d’aquesta espècie.

 

Detalls

Data de publicació
5 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona