Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article15 abril 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

Manuel Szapiro des de Lleida: "la Comissió escolta les demandes dels pagesos i ja ha aplicat mesures"

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, va fer una nova aturada en el cicle de visites a projectes europeus que organitza la Conselleria d’Acció Exterior i Unió Europea, aquesta vegada a Lleida.

Manuel Szapiro a Lleida
Manuel Szapiro a Lleida
Manuel Szaprio a Lleida

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, va fer una nova aturada en el cicle de visites a projectes europeus que organitza la Conselleria d’Acció Exterior i Unió Europea, aquesta vegada a Lleida, una nova oportunitat per conèixer l’impacte real dels fons europeus al territori.

Szapiro va participar en l’acte  “Oportunitats dels fons europeus” que va tenir lloc a la Delegació del govern de Lleida i que va presidir la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. En la seva intervenció, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va subratllar que des de la Represetnació s’escolta les demandes del sector agrícola que va reconèixer que “es troba a primera línia dels reptes com la sequera, el relleu generacional o la burocràcia, i la innovació és clau per fer-hi front”.

Szapiro va recordar en les últimes setmanes la UE ha adoptat mesures addicionals com ara la flexibilitat temporal pel que fa al suport als agricultors, la flexibilitat en l’ús del guaret, mecanismes de salvaguàrdia i de “fre d’emergència” per als productes vinculats a les exportacions ucraïneses, com ara l’aviram, els ous i el sucre; una proposta de reduir la càrrega administrativa dels pagesos, integrar més bé els interessos dels pagesos en les nostres negociacions comercials. També va esmentar que la Comissió ha llançat un diàleg estratègic sobre el futur de l’agricultura– el nostre propòsit es co-crear solucions conjuntes abans de l’estiu.

En l’acte també hi van participar el cap de la Unitat de Serveis Empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Domènec Vila; el membre d’Alcarràs Bioproductors SAT Miquel Serra; i l’assessora en Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, que han explicat la seva experiència a l’hora d’obtenir i gestionar fons europeus.

Les comarques de la vegueria de Lleida han obtingut 18,9 milions d’euros provinents de fons europeus competitius o de gestió directa per part de la Comissió Europea en els darrers vuit anys, i quasi 229,6 milions d’euros dels fons Next Generation des de la pandèmia.

Aquesta visita forma part d’un cicle de visites que ja ha passat per Vilafranca de Penedès, Tarragona, Solsona, Tremp i Girona

 

Detalls

Data de publicació
15 abril 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona