Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article18 novembre 2021Representation in Spain – Barcelona1 min read

Manuel Szapiro posa l’Aliança Europea de Bateries com a exemple de bones pràctiques al Smart city expo

Aquesta setmana Barcelona ha acollit una nova edició del Smart city expo, un esdeveniment que posa en contacte diferents actors per aconseguir crear ciutats més inclusives i sostenibles i millorar la vida dels seus ciutadans.

Manuel Szapiro

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szaprio, hi va participar aquest dimarts adreçant una conferència sobre l’exemple de l’Aliança europea de les bateries.

Abans de ser nomenat director de la Representació a Barcelona, Szpairo va treballar com a cap de gabinet adjunt del vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic. Va ser en aquest rol on va tenir un paper clau en la creació de l’Aliança Europa de les bateries, un projecte que pot servir de model de cooperació público-privada en altres àmbits en la política industrial europea.

Szapiro va recordar que el sector del transport és el responsable d’un quart de les emissions de Co2 de tota la UE i que la UE té l’objectiu de reduir-les en un 55% al 2030. Per fer-ho cal treballar per aconseguir una mobilitat segura, sostenible i inclusiva que ens ajudi a convertir-nos en el primer continent climàticament neutre al 2050.

La Comissió Europea va llançar al 2017 l’Aliança Europea de les Bateries per unir esforços amb la indústria i la comunitat científica per promoure la producció de bateries sostenibles, segures i eficients,  i convertir la UE en un líder de producció de bateries, un element clau per aconseguir la transformació del sector automobilístic i caminar cap a la transició ecològica.

Més informació

Sobre l’Aliança Europea de Bateries

Detalls

Data de publicació
18 novembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona