Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article8 abril 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Manuel Szapiro visita l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) a Girona

Manuel_Szapiro ICRA GIRONA

 

En el marc de visites a projectes europeus a diferents punts del territori que organitza la conselleria d’Acció Exterior i Unió Europea, aquest dilluns el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha estat a Girona on ha pogut conèixer de primera mà l’impacte dels fons europeus a les comarques gironines.

A Girona, Szapiro i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, han pogut conèixer la feina de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), un centre de recerca i innovació per a l’ús sostenible de l’aigua i la segona entitat de les comarques gironines que ha rebut més fons europeus.

Szapiro ha inaugurat la conferència “Les oportunitats dels fons europeus a Girona” i durant la seva intervenció ha posat de relleu la importància dels actors locals com ara ajuntaments, centres de recerca, universitats, escoles, cambres de comerç, teixit associatiu, agents socials, pimes...en el desplegament de projectes d’impacte al territori.

A continuació va tenir lloc un debat interessant que va comptar amb a participació de Lluís Corominas, com a representant de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA); el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; i la responsable de projectes i adjunta a gerència de la Fundació Ramon Noguera, Marina Molina. Szapiro destaca la utilitat d’aquest acte per escoltar, entendre i transmetre les experiències, casos d’èxits i lliçons en l’ús de fons europeus com ara els Next Generation, Horizon, Erasmos per a emprenedors, Life, FEDER o Interreg entre d’altres.

El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona també ha manifestat la importància d’aquest cicle de visites que dona visibilitat als projectes europeus i el seu impacte real al territori català.

Aquesta visita forma part d’un cicle de visites que ja ha passat per Vilafranca de Penedès, Tarragona, Solsona i Tremp.

 

Detalls

Data de publicació
8 abril 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona