Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article18 gener 2022Representation in Spain – Barcelona3 min read

Nova Bauhaus Europea: oberta la presentació de candidatures als premis de 2022

Els premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022 premiaran idees de joves amb talent, així com projectes existents de sostenibilitat, inclusió i estètica que acostin el Pacte verd europeu a la gent i a les comunitats locals.

Bauhaus 2022

Avui s’ha obert la presentació de les candidatures als premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022. Després de l’èxit dels primers premis, que van rebre més de dues mil candidatures l’any passat, l’edició de 2022 celebrarà nous exemples estimulants de les transformacions que la iniciativa vol fer realitat. Com en la primera edició, els premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022 premiaran idees de joves amb talent, així com projectes existents de sostenibilitat, inclusió i estètica que acostin el Pacte verd europeu a la gent i a les comunitats locals.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: «La Nova Bauhaus Europea connecta amb la cultura, l’educació, la ciència i la innovació d’Europa per convertir la promesa del Pacte verd europeu en millores per a la nostra vida quotidiana. Ja tinc ganes de veure com les candidatures d’aquest any fan realitat el bo i millor de la creativitat europea».

Elisa Ferreira, comissària de Cohesió i Reformes, ha declarat: “Ara més que mai necessitem idees sostenibles i innovadores per transformar la nostra manera de viure i treballar, sense deixar ningú enrere. La Nova Bauhaus Europea guardona les idees de major qualitat i més audaces i brillants per millorar les nostres regions i ciutats de manera respectuosa amb les persones i el planeta. La política de cohesió seguirà contribuint a fer realitat aquestes noves idees, en benefici de totes les nostres comunitats”.

Es concediran premis a projectes i idees que contribueixin a aconseguir llocs bonics, sostenibles i inclusius, en quatre categories:

  • Reconnexió amb la natura;
  • Reuperació del sentit de pertinença;
  • Prioritat als llocs i persones que més ho necessitin;
  • Foment d’un pensament integrat, a llarg termini i basat en el cicle de vida en l’ecosistema industrial.

Les categories reflecteixen els quatre eixos temàtics de transformació de la Nova Bauhaus Europea, els quals es van definir en la “fase de codisseny” de la iniciativa, amb la participació de milers de persones i organitzacions que van aportar les seves opinions i experiències. Les candidatures s’avaluaran en relació amb els tres valors fonamentals de la iniciativa: sostenibilitat, estètica i inclusió. S’anima als sol·licitats de tots els estats membres i de tot el món a presentar les seves candidatures sempre i quant les seves idees o projectes estiguin situats a la UE.

Per a cadascuna de les categories, el concurs té dos apartats paral·lels:

  • Els “Premis de la Nova Bauhaus Europea”, per a exemples ja completats en els dos últims anys; i
  • Les “Estrelles emergents de la Nova Bauhaus Europea”, per a conceptes o idees presentades per joves creadors menors de 30 anys.

A més dels setze premis concedits pel jurat (un guanyador i un finalista per cada categoria i capítol), es concediran dos premis més a través de votació pública entre les principals candidatures. En total, divui guanyadors rebran un premi de fins a 30.000 euros, a més d’un paquet de comunicació per ajudar-los a seguir elaborant i promovent les seves iniciatives.

Les candidatures podran presentar-se fins el 28 de febrer de 2022 a les 19:00 (hora central europea). S’admeten candidatures de totes les nacionalitats i procedències, sempre que els seus conceptes, idees i projectes es desenvolupin o es trobin físicament a la UE.

 

Context

La Nova Bauhaus Europea és un projecte mediambiental, econòmic i cultural amb l’objecitu de combinar el disseny, la sostenibilitat, l’accessiblitat, l’assequibilitat, i la inversió per contribuir al compliment del Pacte verd europeu.

La presidenta von der Leyen la va anunciar per primera vegada en el seu discurs sobre l’estat de la Unió de 2020 i es va dissenyar conjuntament amb milers de persones i organitzacions de tot Europa i altres regions.

El setembre de 2021, la iniciativa va passar del disseny conjunt a l’execució a través d’una Comunicació de la Comissió en què s’establien les mesures polítiques i el finançament per fer realitat la iniciativa.

 

Més informació

Preguntes i respostes

Lloc web dels premis

Comunicació de la Comissió sobre la Nova Bauhaus Europea

La Comissió Europea anuncia els guanyadors dels premis de la Nova Bauhaus Europea (2021) 

Detalls

Data de publicació
18 gener 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona