Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article23 maig 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Pagament de 1.500 milions d’euros en ajuda macrofinancera a Ucraïna

La Comissió ha efectuat avui un quart pagament de 1 500 milions d’euros en el marc del paquet d’ajuda macrofinancera AMF+ per a Ucraïna, que té un valor total de 18 000 milions d’euros. 

Eu ukraine

Amb aquest instrument, la UE pretén ajudar Ucraïna a satisfer les seves necessitats de finançament immediat amb una ajuda financera estable, previsible i considerable el 2023.

Aquest suport ajudarà Ucraïna a continuar pagant els salaris i les pensions i a mantenir en funcionament els serveis públics essencials, com ara hospitals, escoles i habitatges per a persones reubicades. També li permetrà garantir l’estabilitat macroeconòmica i recuperar les infraestructures essencials destruïdes per Rússia en la seva guerra d’agressió, com la infraestructura energètica, els sistemes de subministrament d’aigua, les xarxes de transport, les carreteres i els ponts.

El pagament d’avui arriba després que la Comissió constatés el 23 d’abril que Ucraïna continua avançant de manera satisfactòria en l’aplicació de les condicions acordades en matèria de polítiques públiques i que ha respectat els requisits d’informació, pensats per garantir la transparència i l’eficiència en l’ús dels fons. Ucraïna ha aconseguit avenços importants en l’enfortiment de l’estat de dret, el reforç de l’estabilitat financera, la millora del funcionament del sistema gasístic i el foment d’un clima empresarial propici. Aquesta constatació també permetrà el desemborsament d’un altre pagament mensual de 1 500 milions d’euros al juny.

Globalment, el suport a Ucraïna i als ucraïnesos des de l’inici de la guerra suma 70 000 milions d’euros. Aquesta quantitat inclou l’ajuda financera, humanitària, d’emergència i militar a Ucraïna per part de la UE, els estats membres i les institucions financeres europees, així com els recursos que s’han proveït per ajudar els estats membres a satisfer les necessitats dels ucraïnesos que fugen de la guerra.

La presidenta Ursula von der Leyen ha declarat: «Ucraïna es defensa amb coratge davant la guerra d’agressió de Rússia. Europa li continua fent costat. Des de principis d’enguany, hem pagat 7 500 milions d’euros en ajuda macrofinancera. Aquests diners contribueixen de manera significativa a cobrir les necessitats financeres immediates d’Ucraïna. I en vindran més.»

Podeu trobar més informació sobre el Paquet d’Ajuda Macrofinancera en aquesta fitxa informativa.

Detalls

Data de publicació
23 maig 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona