Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa16 novembre 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Procediments d’infracció del mes de novembre: principals decisions sobre Espanya

Resums per àmbit d’actuació
 

En el seu paquet mensual de decisions d’infracció, la Comissió Europea emprèn accions legals contra els estats membres per incompliment de les seves obligacions en virtut del dret de la Unió. Aquestes decisions tenen per objectiu garantir la correcta aplicació del dret de la Unió en benefici dels ciutadans i les empreses.
 

A continuació presentem les principals decisions adoptades per la Comissió referents a Espanya agrupades per àmbits d’actuació. Així mateix, la Comissió ha arxivat 73 casos que els estats membres interessats han resolt sense que hagi calgut continuar amb el procediment d’infracció.
 

Si voleu més informació sobre el procediment d’infracció de la UE, consulteu el document de Preguntes i respostes. Si voleu saber més detalls sobre els antecedents d’un cas, podeu consultar el registre de decisions sobre procediments d’infracció.


 

Justícia
Remissió al Tribunal de Justícia
 

Conciliació de la vida laboral i personal: la Comissió decideix dur BÈLGICA, IRLANDA i ESPANYA davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea per una transposició incompleta de les normes de la UE

Avui la Comissió Europea ha decidit dur Bèlgica [INFR(2022)0332], Irlanda [INFR(2022)0370] i Espanya [INFR(2022)0355] davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no notificar les mesures nacionals de transposició completa dels drets de la UE en matèria de conciliació de la vida laboral i la vida personal de pares, mares i cuidadors [Directiva (UE) 2019/158].

 

La Directiva sobre la conciliació de la vida laboral i la vida personal, adoptada el 2013, és un acte jurídic important que té l’objectiu de facilitar que els pares i mares puguin reconciliar la vida professional i la vida privada. El termini per a la transposició de les disposicions de la Directiva sobre la conciliació de la vida laboral i la vida personal a l’ordenament jurídic intern va acabar el 2 d’agost de 2022. El setembre de 2022 la Comissió va enviar cartes de requeriment a dinou estats membres que no havien comunicat la transposició plena de la Directiva. L’abril de 2023 la Comissió va enviar dictàmens motivats a onze estats membres que encara no havien notificat les mesures nacionals per a la plena transposició. Bèlgica, Irlanda i Espanya encara no han comunicat cap mesura de transposició. Com que els casos es refereixen a l’absència de notificació de les mesures de transposició d’una Directiva legislativa, la Comissió demanarà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea que imposi sancions financeres a aquests estats membres.
 
Podeu trobar-ne més informació al comunicat de premsa.

 

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Detalls

Data de publicació
16 novembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona