Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article9 setembre 2021

Quatre projectes catalans i un de balear, finalistes dels Premis Nova Bauhaus Europea 2021

Seixanta projectes han resultat finalistes d’una convocatoria amb més de dos mil candidats de tota la UE.

Nova Bauhaus Europea

Un jurat format per vuitanta membres oficials de la Nova Bauhaus Europea d’arreu d’Europa i de diversos sectors han escollit els seixanta finalistes del Premis Nova Bauhaus Europea 2021. D’aquests, quatre són de Catalunya i un de les Illes Balears.

Trenta dels finalistes competiran en les deu categories del premi “New European Bauhaus Awards”, entre els quals n’hi ha quatre de catalans:

  • Porxos d’en Xifré (Barcelona) : finalista de cinc categories (Edificis renovats amb esperit de circularitat / Solucions per la co-evolució del medi construit i la natura / Espais urbans i rurals regenerats / Patrimoni cultural preservat i transformat / Espais reinventats per reunir-s’hi i compartir)
  • APROP Ciutat Vella (Barcelona) : finalista en la categoria « Solucions modulars, adaptables i mòbils »

Els altres trenta finalistes competiran en les deu categories del premi « New European Bauhaus Rising Stars »

  • NEST (Barcelona) : finalista en la categoria « Solucions per la co-evolució del medi construit i la natura ».
  • Habitar paratges tancats (Santa Margalida, Mallorca) : Finalista en les categories  « Solucions per la co-evolució del medi construit i la natura », « Espais urbans i rurals regenerats »,
  • Espais per reconnectar els ciutadans amb les ciutats (Barcelona) : Finalista en la categoria « Mobilització de la cultura, arts i comunitats ».

Els guanyadors dels premis s’anuniaran a la cerimònia que tindrà lloc el dijous 16 de setembre de 2021.

 

Què és la Nova Bauhaus Europea?

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària que obre un espai de trobada per a dissenyar futures maneres de viure i se situa a la cruïlla entre l'art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa porta el Pacte Verd als llocs on vivim i incentiva un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible, inclusiu i bonic per a la ment i per a l'ànima de tots.

Detalls

Data de publicació
9 setembre 2021