Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article3 desembre 20201 min read

Quins projectes europeus hi ha a Girona?

22.png
© EU
El Centre Europe Direct Girona ha coeditat una guia per conèixer 53 projectes de territori en execució durant el període 2014-2020 a la província de Girona en camps com la innovació i la competitivitat, l’energia, el patrimoni cultural i natural, l’adaptació al canvi climàtic, el desenvolupament empresarial o la mobilitat.

El Centre d’Informació Europe Direct Girona, juntament amb la Diputació de Girona i Mònica Plana i Culubert, del European Territorial Consultancy, han editat la “Guia de projectes de territori: política regional 2014-2020” en què es recullen els projectes amb beneficiaris gironins de dues línies de subvenció del Programa Operatiu FEDER de Catalunya. La primera, està destinada a projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT); la segona, a projectes d’eficiència energètica i medi ambient (eixos 4 i 6). La guia també recull els projectes amb com a mínim un soci del territori gironí de les tres convocatòries que hi hagut en el marc del programa POCTEFA.

Aquesta selecció ha permès la identificació de 53 projectes de territori en execució durant el període de 2014 a 2020 a la província de Girona, i que han comptat amb la implicació de 93 actors entre administracions locals, centres de recerca, sector empresarial i agents socials, unes dades que es tradueixen en un impacte econòmic directe de 33 milions d’euros dels fons europeus al territori.

La guia, que ha estat possible amb el finançament de la Diputació de Girona i amb una subvenció de la Comissió Europea, posa de relleu la participació activa i elevada dels actors del territori en les convocatòries de subvencions derivades de la implementació tant del Programa Operatiu FEDER de Catalunya com del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA).

Descarrega't la guia aquí

Detalls

Data de publicació
3 desembre 2020