Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article18 novembre 20201 min read

VÍDEO: Vascovid, un projecte europeu per lluitar contra la Covid amb un dispositiu mèdic amb llum infraroja

maxresdefault_0.jpg
© EU
La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha produit un vídeo per explicar en què consisteix VASCOVID, un projecte liderat per l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i que compta amb la participació de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.

 

La tecnologia que desenvolupa el consorci de VASCOVID es basa en sensors de llum infraroja per poder analitzar biomarcadors com ara el flux sanguini o l'oxigenació dels microvasos sanguinis, els quals són molt representatius de l'estat global del pacient. Aquests indicadors permetrien l'estratificació de pacients de Covid segons les seves necessitats mèdiques i poder aplicar-los tractaments específics per recuperar la microcirculació.

Parlem amb Turgut Durduran, investigador principal de l'ICFO; Ariadna Martínez, del departament de transferència de Tecnologia i Coneixement de la mateixa entitat; i Jaume Mesquida, metge consultor de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord núm. 101016087.

Més informació

Detalls

Data de publicació
18 novembre 2020