Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Consolidació de Segre Rialb com a destinació nàutica d'interior

El projecte inclou una bateria d’accions per tal que Segre Rialb es consolidi com a estació nàutica d’interior, per la seva singularitat i innovació

Segre Rialb
Font: 198570 - Pixabay

El projecte per consolidar Segre Rialb com a estació nàutica d'interior inclou una sèrie d'accions per aprofitar al màxim la singularitat i innovació d'aquesta zona. Una de les mesures clau és l'adequació del Canal d'Aigües Braves de Ponts i la creació d'una Via Blava al costat del pantà de Rialb i del riu Segre, per tal de millorar l'experiència dels usuaris. A més, es preveu la creació d'un mirador astronòmic i d'un parc d'aventures familiar. També es condicionarà el Mirador de la Torre i el Mirador del Pou de Gel, a Oliana.

Aquest projecte és considerat un pilot que pot servir de referència per a la seva aplicació en altres destinacions d'interior amb recursos nàutics, amb l'objectiu de contribuir a la competitivitat i complementarietat del turisme en les comarques de Lleida. El projecte es finançarà amb una inversió de 2,5 milions d'euros, a la qual cal sumar-ne 4 milions d'inversió induïda.

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 14, "Pla de modernització i competitivitat del sector turístic"; Inversió 1, "Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Consorci Segre Rialb (Consorci Segre Rialb)