Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Impuls a la indústria alimentària intel·ligent i sostenible

Millora de la gestió industrial en el sector alimentari a partir de solucions intel·ligents que permeten la reducció del consum energètic i hídric

Etienne Girardet - Unsplash
Etienne Girardet - Unsplash

A partir d’un consorci format per set empreses, tres de les quals tenen instal·lacions a Sant Sadurní d’Anoia, Lleida i Vic, Alimente21 té com a principal objectiu la investigació i el desenvolupament de solucions avançades en intel·ligència artificial amb la finalitat d’incrementar l’eficiència de la gestió industrial en el sector alimentari, en concret en el sector càrnic i vitivinícola. A més, el projecte busca avançar cap a un model de gestió predictiva, prescriptiva i intel·ligent i amb menor impacte ambiental des del punt de vista de l’aigua i l’energia. En particular, Codorniu millorarà els seus processos gràcies a la monitorització de les seves vinyes i de les línies de producció. Agropixel, spin-off de Codorniu, donarà suport tecnològic per a l’obtenció de dades sobre l’arribada del raïm als cellers i participarà en la instal·lació de sensors avançats. Mapex, amb seu a Vic, proporcionarà als fabricants predictibilitat i anticipació en els seus processos productius. Alimente21 compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, la UPC, la Universidad de Alcalá i els centres tecnològics Gradiant i Ainia; la coordinació tècnica és a càrrec d’Eurecat.

Aquest programa està finançat pel Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 17, "Reforma institucional i enfortiment de les capacitats del sistema nacional de ciència, tecnologia i innovació"; Inversió 3, "Nous projectes R+D+I Publico Privats, Interdisciplinars, Proves de concepte i concessió d'ajudes conseqüència de convocatòries competitives internacionals. R+D d'avantguarda orientada a reptes de la societat. Compra pública precomercial".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Transformació digital

Finançament

Actors implicats

Participants

Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT)

Codorniu SA

Agropixel SL

Enginyeria Mapex SLU

Mataderos Industriales Soler SA

Omron Electronics Iberia SAU

Aves Nobles y Derivados SL

Cibernos Consulting

Cibernos Servicios